Χανιά: Τσέχοι έκαναν παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο -Με χάρτες και εξοπλισμό - iefimerida.gr

Χανιά: Τσέχοι έκαναν παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο -Με χάρτες και εξοπλισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο Τσέχοι έκαναν παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο, στον Κίσσαμο Χανίων.

Τα δύο άτομα, 33 και 35 ετών, κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φύλακας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διαπίστωσε ότι οι Τσέχοι είχαν πραγματοποιήσει εκσκαφή σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο. Σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα βρήκαν και κατέσχεσαν πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία «Περί προστασίας Αρχαιοτήτων» και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο εντοπίστηκαν.

Στη συνέχεια, σε έρευνα σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση όλων των ευρημάτων καθώς και του αυτοκινήτου των δύο αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσέχοι ανασκαφή Χανιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ