Η S&P επιβεβαίωσε αντί να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδος - iefimerida.gr

Η S&P επιβεβαίωσε αντί να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδος

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, διατήρησε αμετάβλητη (επιβεβαίωσε) την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητα της Ελλάδας, αλλά προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας.

Ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-», ενώ αναβαθμίζει τις προοπτικές (outlook) της ελληνικής οικονομίας σε «θετικές» από «σταθερές».

Οπως αναφέρει ο οίκος, το θετικό outlook σημαίνει ότι στους επόμενους 12 μήνες, υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον 33% για αναβάθμιση της αξιολόγησης.

Η S&P επισημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη, σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και μια πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει το δείκτη χρέους / ΑΕΠ και τα κόστη εξυπηρέτησης χρέους ως το 2020.

Η S&P εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μία επιτυχημένη έξοδο στις αγορές φέτος, προσθέτει ωστόσο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στην εφαρμογή περαιτέρω μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και άλλων μη δημοφιλών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές που αφορούν την αγορά εργασίας, προϊόντων, δημόσιας διοίκησης και ιδιωτικοποιήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ S&P Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ