Κρεμλίνο: «Παράλογα» τα περί μυστικής συνάντησης του Τραμπ με τον Πούτιν - iefimerida.gr

Κρεμλίνο: «Παράλογα» τα περί μυστικής συνάντησης του Τραμπ με τον Πούτιν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απόλυτα παράλογη» θεωρεί το Κρεμλίνο την περιγραφή ως «μυστικής» της άτυπης συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη σύνοδο των G20 στο Αμβούργο.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε προχθές ότι οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας είχαν μια συζήτηση στη διάρκεια του δείπνου για τους ηγέτες της G20 και τις συζύγους τους στις αρχές του μήνα στη Γερμανία, προκαλώντας την αντίδραση ορισμένων Αμερικανών πολιτικών, που δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των σχέσεων Ουάσιγκτον-Μόσχας.

Οι επαφές του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του στη σύνοδο βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των αμερικανικών ΜΜΕ λόγω των καταγγελιών περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με στόχο να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Τραμπ.

«Η χρήση όρων όπως “μυστική” συνάντηση προκαλεί έκπληξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην κρατική τηλεόραση, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Είχαν μια διμερή συνάντηση, που συμφωνήθηκε επισήμως μέσω διπλωματικών διαύλων και μετά αντάλλαξαν απόψεις και σχόλια στο περιθώριο [της συνόδου]. Δεν υπήρξαν μυστικές συναντήσεις και είναι απολύτως παράλογο να ισχυρίζεται κανείς το αντίθετο», είπε ο Πεσκόφ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ρώσου υφπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος είπε ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν ως «εγκληματική» οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων.

«Κάθε ηγέτης έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί με όποιον θέλει με τρόπο που κρίνει ο ίδιος κατάλληλο», δήλωσε προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δεκάδες διάφορες επαφές [μεταξύ ηγετών του πλανήτη] που δεν καταγράφονται».

Και υποστήριξε ότι το όλο θέμα περί «μυστικής» συνάντησης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απόπειρα σπίλωσης της υπόληψης του προέδρου των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο Τραμπ είπε ότι το τετ-α-τετ με τον Τραμπ διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο της ώρας και αφορούσε κυρίως «αβροφροσύνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ