Καταγγελίες για συνεχείς βλάβες στον Προαστιακό της Πάτρας: Χωρίς κλιματισμό τα βαγόνια - iefimerida.gr

Καταγγελίες για συνεχείς βλάβες στον Προαστιακό της Πάτρας: Χωρίς κλιματισμό τα βαγόνια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρουτίνα τείνουν πλέον να μετατραπούν τα συνεχή προβλήματα που εντοπίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να καθιστούν προβληματική την μετακίνηση με τον Προαστιακό από το κέντρο της Πάτρας έως και την περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Στις συνεχείς βλάβες, έρχεται να προστεθεί και η κατάσταση στην οποία μεταφέρονται οι επιβάτες. Όπως καταγγέλλεται στο tempo24.gr, σε αρκετά βαγόνια δεν λειτουργούν τα aircondition, την ώρα που δεν υπάρχει η δυνατότητα των ανοιγόμενων παράθυρων.

Η κατάσταση κυρίως τις μεσημβρινές ώρες είναι αφόρητη. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αυξημένη επιβατική κίνηση που καταγράφεται αυτή την περίοδο, έχει ως αποτέλεσμα τα βαγόνια να μοιάζουν με «θαλάμους αερίων».

Υπενθυμίζεται πως τις ημέρες του καύσωνα, υπάλληλοι του ΟΣΕ, δεν έδιναν το πράσινο φως για την αναχώρηση συρμού που δεν διέθετε κλιματιστικό.

Το ερώτημα που γεννάται, την ώρα που αδιαμφισβήτητα τα προβλήματα που εντοπίζονται αδιαμφισβήτητα οφείλονται στην ελλειπή συντήρηση, είναι ποιος και γιατί «οδηγεί» στην εγκατάλειψη τον Προαστιακό, που κατά γενική ομολογία αποτελεί κερδοφόρα γραμμή.

Σύμφωνα πάντως με πηγές σιδηροδρομικών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή συντήρηση, όμως τίθενται ζητήματα αριθμητικής επάρκειας του προσωπικού.

Πληροφορίες θέλουν στον ΟΣΕ Πάτρας, να εργάζεται μόνο ένας ηλεκτρολόγος που μπορεί άμεσα να επέμβει και να επιδιορθώσει προβλήματα που εντοπίζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα των συρμών. Στην περίπτωση απουσίας του, αντικαθίσταται από τεχνίτες οι οποίοι όμως δεν είναι εξειδικευμένοι στον συγκεκριμένο κλάδο της ηλεκτρολογίας και τότε τα πράγματα δυσκολεύουν...και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που απομένει η υπογραφή μιας κοινής υπουργικής απόφασης, για να «περάσει» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα χέρια της Ιταλικής Ferrovie Dello Stato με την καταβολή του τιμήματος να ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ.

Όπως τονίζει πάντως το tempo24.news, και το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκε μια ακόμα βλάβη στη λειτουργία στις μπάρες του Προαστιακού της Πάτρας, σε φυλασσόμενες διαβάσεις και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τρένο ακινητοποιήθηκε για αρκετή ώρα στο σταθμό του Αγίου Βασιλείου με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί μηχανή για να το ρυμουλκήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάτρα Προαστιακός βλαβες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ