Βασανιστήρια στις φυλακές της Μοσούλης: Εκεί που κρατούνται οι ύποπτοι τζιχαντιστές [εικόνες] - iefimerida.gr

Βασανιστήρια στις φυλακές της Μοσούλης: Εκεί που κρατούνται οι ύποπτοι τζιχαντιστές [εικόνες]

Φωτογραφίες: AP- Bram Janssen
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον σε μία σκοτεινή, σχεδόν ετοιμόρροπη φυλακή βρίσκονται όσοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Στις συγκλονιστικές εικόνες, οι κρατούμενοι στην απελευθερωμένη Μοσούλη φαίνεται να είναι στο έδαφος, ο ένας δίπλα ή πάνω στον άλλο, σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή εξαερισμό, όπου έχει 45 βαθμούς Κελσίου.

Βασανιστήρια στις φυλακές της Μοσούλης: Εκεί που κρατούνται οι ύποπτοι τζιχαντιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με τις εικόνες αυτές των κρατουμένων να είναι μία απόδειξη της δίψας για εκδίκηση των ιρακινών στρατευμάτων έναντι του ISIS, ένας Ιρακινός στρατιωτικός δήλωσε πως όσοι τάχθηκαν υπέρ των τζιχαντιστών... δεν είναι άνθρωποι.

Μιλώντας στο Associated Press, ο στρατιωτικός ανέφερε πως στις συγκεκριμένες φυλακές είναι στιβαγμένα περίπου 370 άτομα, ενώ μίλησε και για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν.

Βασανιστήρια στις φυλακές της Μοσούλης: Εκεί που κρατούνται οι ύποπτοι τζιχαντιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Οι φυλακισμένοι μολύνονται από ασθένειες, αποκτούν πολλά προβλήματα υγείας και κυρίως προβλήματα στο δέρμα, επειδή δεν εκτίθενται στον ήλιο», είπε. «Η πλειοψηφία δεν μπορεί να περπατήσει και τα πόδια τους είναι πρησμένα, επειδή δεν μπορούν να κινηθούν», ανέφερε ο ίδιος.

Βασανιστήρια στις φυλακές της Μοσούλης: Εκεί που κρατούνται οι ύποπτοι τζιχαντιστές [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Περισσότεροι από 1.150 κρατούμενοι έχουν περάσει από τη φυλακή στη Μοσούλητους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ οι 540 από αυτούς είχαν αποσπαστεί στην Βαγδάτη, ώστε να περάσουν περισσότερους ελέγχους.

Ο στρατιωτικός, ο οποίος κράτησε το όνομά του κρυφό, ανέφερε πως ακόμη 800 κρατούμενοι κρατούνται στην αεροπορική βάση Qayara νότια της Μοσούλης και εκατοντάδες ακόμη σε μερικές μικρότερες εγκαταστάσεις.

Φωτογραφίες: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis φυλακές Μοσούλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ