Κρίσιμες διαβουλεύσεις με την Tρόικα για τα εργασιακά - iefimerida.gr

Κρίσιμες διαβουλεύσεις με την Tρόικα για τα εργασιακά

Κρίσιμες διαβουλεύσεις με την Tρόικα για τα εργασιακά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «τεντωμένο σχοινί» εξακολουθούν να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής της Τρόικα, για τις ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που επιτάσσουν οι δανειστές .Εάν υπάρξει συμφωνία στη συγκεκριμένη συνάντηση, αυτή θα τεθεί υπόψη και της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να δεσμευτούν και τα κόμματα έναντι της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροϊκανοί ζητούν οδυνηρές περικοπές μισθών κατα 40%. Για τους κοινωνικούς εταίρους πάντως η προστασία των κατώτερων αμοιβών και του 13ου και 14ου μισθού αποτελούν κοινό μέτωπο.
Kατά τη συνάντησή τους στα γραφεία του ΣΕΒ συμφωνήθηκε επίσης να καταγραφούν όλα τα σημεία της συμφωνίας αλλά και οι διαφωνίες, σε κοινή επιστολή την οποία οι κοινωνικοί εταίροι θα απευθύνουν στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι επιστημονικοί συνεργάτες των φορέων θα διαμορφώσουν το ευρύτερο πλαίσιο προτάσεων για την ανταγωνιστικότητα.

Οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνούν κατ' αρχήν με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όμως δεν υπήρξε για το θέμα αυτό διαπραγμάτευση και θα συνεχιστεί η συζήτηση με την κυβέρνηση, γιατί διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ συμφώνησαν, επίσης, να ζητήσουν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα τριμερής διάλογος, τα αποτελέσματα του οποίου θα νομοθετηθούν.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις πρότειναν το «πάγωμα» των μισθολογικών αυξήσεων που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τον Ιούλιο και την αναθεώρηση των ωριμάνσεων (τριετιών), θέση που απέρριψε η ΓΣΕΕ. Ο ΣΕΒ πρότεινε το «πάγωμα» των αυξήσεων για 2 χρόνια και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις για 3 χρόνια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ