Επανεξετάζεται ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου - iefimerida.gr

Επανεξετάζεται ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες αναταράξεις και πολιτικές κόντρες στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τη Δικαιοσύνη, αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που ζητήθηκε σε βάρος του απαλλακτικού βουλεύματος που αφορά στο πρόσωπο του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Είναι η δεύτερη φορά που η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί την αναίρεση του απαλλακτικού για τον Α. Γεωργίου βουλεύματος, ο οποίος-αρχικά- παραπέμπονταν σε δίκη για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωση, πράξη που σχετίζεται με τις καταγγελίες από άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ώστε η χώρα να μπει σε καθεστώς μνημονίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Τον τελευταίο λόγο για την επανεξέταση ή όχι της υπόθεσης από το Εφετείο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου δικάζεται, ήδη, για το αδίκημα της παράβαση καθήκοντος, μετά από έφεση που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος της πρωτόδικης απαλλακτικής απόφασης που είχε εκδοθεί.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Γεωργίου διατηρούσε για λίγους μήνες και όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και την ιδιότητα του ως εργαζόμενου στο Δ.Ν.Τ, και δεν συγκαλούσε ως όφειλε το Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ για κρίσιμα θέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ επανεξέταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ