Εσπασε το πρωτόκολλο για να βοηθήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να κατέβει σκάλες [βίντεο] - iefimerida.gr

Εσπασε το πρωτόκολλο για να βοηθήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να κατέβει σκάλες [βίντεο]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια κίνησή του ο κυβερνήτης του Καναδά Ντέιβιντ Τζόνσον έσπασε το πρωτόκολλο κατά την συνάντησή του με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο 76χρονος αξιωματούχος άγγιξε το χέρι της βασίλισσας, βοηθώντας την να κατέβει τις σκάλες ιστορικού κτιρίου στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Η βασιλική εθιμοτυπία αναφέρει πως η βασίλισσα δεν πρέπει να αγγίζεται από αξιωματούχους που την συναντούν. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το πρωτόκολλο έχει σπάσει αρκετές φορές. Πολλοί θυμούνται το άγγιγμα της πλάτης της βασίλισσας από την Μισέλ Ομπάμα το 2009.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που τράβηξε το ενδιαφέρον του Τύπου από τη συγκεκριμένη συνάντηση. Σε αυτή ο κυβερνήτης Τζόνσον επέλεξε να φορέσει ιδιαίτερα εντυπωσιακές κάλτσες, οι οποίες ήταν κόκκινες με το χαρακτηριστικό φύλλο σφενδάμου της καναδικής σημαίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνοδευόταν από το σύζυγό της δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, με το ταξίδι τους να πραγματοποιείται με αφορμή την ενοποίηση των βρετανικών αποικιών του Καναδά, το 1867.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Βασίλισσα Ελισάβετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ