H ταβέρνα του Λεωνίδα: Εκεί όπου o Νίκος Κούρκουλος ερωτεύτηκε τη Μαριάννα Λάτση [εικόνες] - iefimerida.gr

H ταβέρνα του Λεωνίδα: Εκεί όπου o Νίκος Κούρκουλος ερωτεύτηκε τη Μαριάννα Λάτση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν ηθοποιός, αν και τους αγαπούσε πολύ, ούτε καλλιτέχνης, ούτε παράγοντας του πολιτισμού, όμως o Λεωνίδας Λιακόπουλος, ιδιοκτήτης της θρυλικής ταβέρνας του Λυγουριού, υπήρξε ένα κομμάτι του φεστιβάλ Επιδαύρου.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, που έχασε ένα δικό του άνθρωπο, έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του χρόνια τώρα με την ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
Στο δικό του εστιατόριο, που τα τελευταία χρόνια πια έχουν αναλάβει οι γιοι του, ο Γιώργος και ο Νίκος, έχουν περάσει όλα τα ιερά τέρατα του θεάτρου, μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής, από την Κάλλας έως τον Πίτερ Μπρουκ, πολιτικοί, αλλά και όλοι οι θεατρόφιλοι που κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται το αργολικό θέατρο.

Η Μελίνα Μερκούρη -μεγάλη του αδυναμία- μόνη της έμπαινε στην κουζίνα και έβαζε το φαγητό της, συνήθως γιουβέτσι. Με πολλούς διατηρούσε φιλικές, σχεδόν οικογενειακές σχέσεις. Ο Θάνος Κωτσόπουλος μάλιστα ήταν κουμπάρος του στον γάμο του με την κύρια Κάτια, αλλά και νονός του γιου του.

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας του Λεωνίδα στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ