Αξιωματούχος ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για επιβολή κυρώσεων - iefimerida.gr

Αξιωματούχος ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για επιβολή κυρώσεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κρατάει όλες τις επιλογές «στο τραπέζι» για το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, απάντησε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί και προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές που εξετάζει η Ουάσιγκτον σε βάρος του Καράκας.

Ωστόσο το στέλεχος αυτό επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον βλέπει την ψηφοφορία της 30ης Ιουνίου που έχει προγραμματίσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας για την εκλογή των νέων μελών την συντακτικής συνέλευσης ως μια προσπάθεια να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε μια «απόλυτη δικτατορία» και θα αντιταχθεί σε αυτό.

«Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» είπε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας. Ωστόσο, τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα λάβουν υπόψη τον πιθανό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την αμερικανική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Τραμπ Βενεζουέλα Μαδούρο κυρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ