Καναδάς: Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Βρετανική Κολομβία -40.000 άνθρωποι μακριά από τα σπίτια τους - iefimerida.gr

Καναδάς: Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Βρετανική Κολομβία -40.000 άνθρωποι μακριά από τα σπίτια τους

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη με τις φλόγες δίνουν σε 159 μέτωπα οι πυροσβέστες στα δάση της Βρετανικής Κολομβίας, στον δυτικό Καναδά.

Αν και κάποιοι κάτοικοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σχεδόν 40.000 άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους.

Σε 60 από τα μέτωπα οι πυρκαγιές παραμένουν ανεξέλεγκτες και ήδη έχουν μετατραπεί σε στάχτη περισσότερα από 1.880.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι 1000 κάτοικοι της κοινότητας Κας Κρικ, σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων δυτικά του Κάμλουπς άρχισαν σήμερα να επιστρέφουν στα σπίτια τους, 11 ημέρες αφού εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους εξαιτίας της φωτιάς.

«Οι κάτοικοι πρέπει να θυμούνται ότι στο χωριό Κας Κρικ παραμένει σε ισχύ ο συναγερμός εκκένωσης καθώς η πυρκαγιά του Άσκροφτ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο νοτιότερα και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο», προειδοποιούν οι τοπικές αρχές.

Στο Κάμλουπς, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, οι εθελοντές και οι υπηρεσίες διάσωσης οργανώνονται για να υποδεχθούν τους χιλιάδες πυροπαθείς.

Εκατοντάδες ράντζα έχουν τοποθετηθεί στο αθλητικό κέντρο της πόλης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, που καταφθάνουν ακόμα κι από το Ουίλιαμς Λέικ σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά.

Σχεδόν 3.000 πυροσβέστες με τη βοήθεια 200 ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιές Καναδάς πυροσβέστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ