Honda: Προτεραιότητα στην αυτόνομη κίνηση και την ηλεκτροκίνηση - iefimerida.gr

Honda: Προτεραιότητα στην αυτόνομη κίνηση και την ηλεκτροκίνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Vision 2030 είναι ένα πρόγραμμα της Honda που αποκαλύπτει πως την επόμενη δεκαετία η ιαπωνική εταιρεία θα στραφεί ξεκάθαρα προς την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη κίνηση.

Ενδεικτικές για αυτό είναι και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Takahiro Hachigo, ο οποίος είπε «θα δώσουμε ύψιστη προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση και στις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας που προχωρούν».

Ήδη η Honda έχει δρομολογήσει τα πρώτα αυτόνομα οχήματα κατηγορίας 3, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2020, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται ότι μέχρι το 2025 η εταιρεία θα έχει κατασκευάσει και τα πρώτα της αυτόνομα αυτοκίνητα κατηγορίας 4. Τα οποία θα μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα τόσο στις εθνικές οδούς όσο και μέσα στις πόλεις κάτω από όλες σχεδόν τις συνθήκες.

Όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες οδήγησης μαζί με τη ρομποτική, τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειες αποτελούν τις βασικές παραμέτρους της νέας στρατηγικής της Honda, η οποία ήδη από τα τέλη του 2016 έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων.
Στόχος είναι μέχρι το 2030 τα δύο στα τρία αυτοκίνητα της που θα πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, υβριδικά και κάθε είδους «καθαρά» οχήματα, κάτι που μάλλον δείχνει απαραίτητα προϋπόθεση προκειμένου η μόνη ανεξάρτητη ιαπωνική εταιρεία να μπορεί να συνεχίσει υπό αυτό το καθεστώς σε ένα περιβάλλον που θα είναι πολύ διαφορετικό από το τρέχον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ