Το Εκουαδόρ «σπάει» τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ -Ανακοίνωσε αύξηση παραγωγής πετρελαίου - iefimerida.gr

Το Εκουαδόρ «σπάει» τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ -Ανακοίνωσε αύξηση παραγωγής πετρελαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή του να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου αυτό τον μήνα ανακοίνωσε το Εκουαδόρ, που γίνεται η πρώτη χώρα του ΟΠΕΚ που ανακοινώνει δημοσίως ότι θα «σπάσει» τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, επικαλούμενη χρηματοδοτικές ανάγκες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Carlos Perez, το Εκουαδόρ δε θα μπορέσει να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να περιορίσει την ημερήσια παραγωγή κατά 26.000 βαρέλια, στα 522.000 βαρέλια συνολικά, όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

«Υπάρχει ανάγκη για κεφάλαια για το δημοσιονομικό ταμείο, επομένως έχουμε λάβει την απόφαση για σταδιακή αύξηση της παραγωγής», δήλωσε ο Perez, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η εν λόγω απόφαση «δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή του ΟΠΕΚ».

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή συντελείται την ώρα που ο Οργανισμός προσπαθεί να περιορίσει την παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις εξαγωγές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκουαδόρ ΟΠΕΚ παραγωγή πετρελαίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ