Γιατί όταν φιλιόμαστε γέρνουμε προς τα δεξιά -Η επιστημονική εξήγηση - iefimerida.gr

Γιατί όταν φιλιόμαστε γέρνουμε προς τα δεξιά -Η επιστημονική εξήγηση

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν σκεφτείτε τον εαυτό σας να φιλάει το έτερον ήμισυ, τότε θα διαπιστώσετε πως γέρνετε το κεφάλι προς τα δεξιά.

Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τρία Πανεπιστήμια, Dhaka, Bath και Bath Spa, και δημοσιεύτηκε στο στο Scientific Reports, με τους επιστήμονες να μελετούν τη συμπεριφορά στο φιλί.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως τις περισσότερες φορές ο άντρας παίρνει τη πρωτοβουλία για το φιλί, προκαλώντας το κατά 15 φορές περισσότερο από τη γυναίκα.

Παράλληλα, η μελέτη έδειξε πως από τα δύο τρίτα των ανθρώπων έγερναν το κεφάλι τους προς τα δεξιά. Αυτό που σημειώνει, βέβαια, η έρευνα είναι πως η πλευρά που θα γύρει κάποιος το κεφάλι του έχει να κάνει με το εάν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

«Είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει τις διαφορές των δύο φύλων στο θέμα της υποκίνησης του φιλιού, με τους άνδρες να είναι εκείνοι που κάνουν περισσότερο το πρώτο βήμα. Επίσης φαίνεται ότι η φορά που θα γύρει το κεφάλι του εκείνος που θα κάνει το πρώτο βήμα για το φιλί, θα καθοδηγήσει επίσης και τον άλλο να γύρει το κεφάλι του προς την ίδια κατεύθυνση», λέει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλί δεξιά πλευρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ