Απίστευτο: Στην Κίνα λογόκριναν τον... αρκούδο Γουίνι -Επειδή είναι παχουλός, όπως ο πρόεδρος! - iefimerida.gr

Απίστευτο: Στην Κίνα λογόκριναν τον... αρκούδο Γουίνι -Επειδή είναι παχουλός, όπως ο πρόεδρος!

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λογοκρίθηκε στην Κίνα ένα από τα πιο διάσημα καρτούν, εκείνο του Γουίνι το αρκουδάκι.

Σαφής αιτιολογία για την απαγόρευση δεν δόθηκε από τις επίσημες αρχές αλλά εικάζεται ότι η υπόθεση σχετίζεται με συγκρίσεις περί ομοιότητας, που είχαν γίνει στο παρελθόν μεταξύ του καρτούν και του Προέδρου της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

Οι πρώτες συγκρίσεις μεταξύ του παχουλού αρκούδου και του ηγέτη της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως έκαναν την εμφάνισή τους το 2013, όταν χρήστες του Διαδικτύου τοποθέτησαν πάνω σε μια φωτογραφία του Σι Τζινπίνγκ και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μια εικόνα του Γουίνι και του φίλου του, του μικρού τίγρη.

«Καημένε μικρέ Γουίνι. Τι κακό έκανε αυτός ο αξιαγάπητος αρκούδος που λατρεύει το μέλι;» διερωτήθηκε ένας χρήστης του Weib, του κινεζικού Twitter.

Καθώς πλησιάζει το συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ αναμένεται να λάβει μια νέα θητεία στην ηγεσία της χώρας, οι λογοκριτές του Πεκίνου είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για την προστασία της εικόνας του αρχηγού του κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γουίνι Κίνα πρόεδρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ