Η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο είναι... το Facebook - iefimerida.gr

Η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο είναι... το Facebook

Η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο είναι ... το Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Facebook αν ήταν χώρα θα ήταν η τρίτη σε μέγεθος στον κόσμο. Με 845 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, θα κατατασσόταν τρίτη μετά την Κίνα και την Ινδία.

Εντυπωσιακό; Ναι, όπως εντυπωσιακά είναι και όλα τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με το Facebook, τα οποία καταδεικνύουν το μέγεθός του και αποδεικνύουν τη δύναμή του.

Οι χρήστες του ανά τον κόσμο ανέρχονται σε 845 εκατομμύρια. Οι μισοί από αυτούς συνδέονται στο Facebook τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ενώ ένα λεπτό στα επτά που περνά ο κάθε χρήστης στο ίντερνετ, παγκοσμίως, το αφιερώνει στο Facebook.

Ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών του Facebook βρίσκεται συγκεντρωμένος στις ΗΠΑ, αφού 152,2 εκ. αμερικανοί έχουν προσωπική σελίδα στο δημοφιλή ιστότοπο. Ακολουθεί η Ινδία με 43,5 εκ. χρήστες, η Ινδονησία με 43,06 εκ., η Βραζιλία με 37,9 εκ. και μετά το Μεξικό με 35 εκ. χρήστες.

To Facebook είναι πρώτο μεταξύ των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν σε όλες τις χώρες, με σπάνιες εξαιρέσεις, όπως η Ρωσία, όπου προηγούνται το Odnoklassniki και το VKontakte, και η Κίνα, όπου το Facebook απαγορεύεται. Ο ίδιος ο ιστότοπος, σχετικά, επικαλείται «βασικές νομικές και νομοθετικές δυσκολίες». Πάντως, ο Οκτώβριος, ήταν μήνας απωλειών για το Facebook, αφού έχασε την πρωτιά σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ και Πολωνία, βάση βέβαια των στοιχείων που δίνει στη δημοσιότητα το ComScore.

Αγαπημένη συνήθεια των χρηστών του Facebοok μάλλον είναι το να ανεβάζουν φωτογραφίες, αφού καθημερινά ανεβαίνουν περίπου 250 εκατομμύρια. Επίσης, οι χρήστες του Facebook έχουν κατά μέσο όρο 130 «φίλους», ενώ ο ίδιος ο ιστότοπος δηλώνει ότι φιλοξενεί τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια σχέσεις φιλίας.

Η πιο δημοφιλής σελίδα του Facebook, αυτή δηλαδή που έχει τους περισσότερους fans είναι αυτή της ίδιας της επιχείρησης του Facebook, την οποία, 60,2 εκ. χρήστες ανά τον κόσμο, δηλώνουν ότι τους αρέσει. Μετά ακολουθεί η σελίδα ενός ιστότοπου πόκερ με 56,6 εκ. οπαδούς, αυτή του ράπερ Έμινεμ με 52 εκ. οπαδούς, η σελίδα του YouTube με 51,3 εκ. και τέλος με 50,3 εκ. αυτή της τραγουδίστριας Ριάνα.

Εντυπωσιακά, πάντως, είναι και τα στοιχεία που σχετίζονται με τη διοίκηση του Facebook. Στο δημοφιλή ιστότοπο εργάζονται 3.200 άτομα, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η πρόσληψη «χιλιάδων» ακόμη, μέσα στη φετινή χρονιά. Ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε 70 γλώσσες και έχει γραφεία και κέντρα δεδομένων σε τουλάχιστον 20 χώρες.

Τέλος, εντυπωσιακότερα όλων είναι, φυσικά, τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών του Facebook. Τρεις από τους τέσσερις ιδρυτές του Facebook είναι εκατομμυριούχοι, αρχίζοντας από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (με περιουσία 7,5 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes του 2011). Ο νεότερός του κατά οκτώ ημέρες Ντάστιν Μόσκοβιτς έχει περιουσία 3,5 δισ. δολαρίων και ο Εντουάρντο Σαβερίν έχει 2 δισ. δολάρια. Ο Σον Πάρκερ, ιδρυτής του Napster και ένας από τους πρώτους μέντορες του Ζούκερμπεργκ, έχει περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων λόγω των μετοχών του στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ