ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Στερεά Ελλάδα: «Κυνήγι» από τη ΔΟΥ -48ωρα λουκέτα σε 7 καταστήματα

Φωτογραφία: intimenews
Φωτογραφία: intimenews

Σε 24ωρο «κυνήγι» ελέγχου για τη μη έκδοση αποδείξεων σε τουριστικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας επιδίδονται αρμόδια κλιμάκια της ΔΟΥ.

«Το τελευταίο διάστημα έγιναν 40 έλεγχοι σε καταστήματα στην περιοχή και σε 14 από αυτά εντοπίστηκαν παραβάσεις» υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΔΟΥ Λαμίας Γιώργος Μαλιάγκας, ο οποίος διευκρινίζει ότι συνεργεία της εφορίας από τη Λαμία εκτός της περιοχής συμμετέχουν σε ελέγχους σε ολόκληρη σχεδόν τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Αποτέλεσμα των ελέγχων είναι να μπει 48ωρες λουκέτο σε 7 καταστήματα όπου εντοπίστηκε πληθώρα από παραβάσεις και άλλα 7 καταστήματα έκλεισαν για περισσότερες μέρες. 

«Εμείς ζητάμε τους ελέγχους γιατί με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μία εξυγίανση στην αγορά» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των επισιτιστικών επαγγελμάτων Κώστας Καραγιώργος τονίζοντας συγχρόνως ότι «το πρόβλημα μας δεν είναι οι έλεγχοι αλλά είναι υπέρ φορολόγηση» υπενθυμίζοντας ότι «λόγω του ότι υπάρχει υψηλή φορολογία και υψηλός Φ.Π.Α. αυτό δημιουργεί κίνητρα στους ευκαιριακούς του κλάδου για να μην εκδίδουν αποδείξεις».

Όπως σημειώνουν εφοριακοί που στελεχώνουν τα κλιμάκια των ελέγχων, σε τουριστικές περιοχές έχουν αναπτυχθεί διάφορες εφαρμογές και υπάρχει ειδοποίηση μεταξύ των επαγγελματιών γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από κει και μετά δεν μπορούμε να συλλάβουμε το σύνολο της παραβατικότητας.

«Ο λόγος αυτός επιβάλλει την ανάγκη να αυξηθούν οι έλεγχοι από πολλαπλά συνεργεία και σε ακανόνιστες χρονικές περιόδους».

«Η περιοχή μας δεν θα λέγαμε ότι είναι μέσα στις κορυφαίες περιοχές. Είναι κάπου στο μέσω όρο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Εφοριακών στην κεντρική Ελλάδα Γιώργος Κοτρώνης που σημειώνει παράλληλα ότι «το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και μάλιστα από πολλαπλά συνεργεία συναδέλφων». 

Σύμφωνα με τους εφοριακούς, το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος του ελεγκτικού μηχανισμό θα βρίσκεται κυριολεκτικά στο δρόμο για το κυνήγι της παραβατικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.