Αυτή είναι η πιο «τεμπέλικη» χώρα του κόσμου - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πιο «τεμπέλικη» χώρα του κόσμου

Φωτογραφία: AP Photo/Firdia Lisnawati
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιστήμονες ανέλυσαν και βρήκαν το πιο ενεργό και το πιο τεμπέλικο μέρος της Γης.

Σε δημοσίευμα στο Nature, όπως αναφέρει ο Independent, οι επιστήμονες από το Στάνφορντ χρησιμοποίησαν 68 εκατομμύρια ημέρες λεπτό προς λεπτό για να μετρήσουν και να βρουν πού στον κόσμο οι άνθρωποι κάνουν τα περισσότερα βήματα.

Στην κορυφή είναι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι κατά μέσο όρο κάνουν 6.880 βήματα την ημέρα. Πιο «τεμπέλικη» χώρα αναδείχθηκε η Ινδονησία με τους κατοίκους να κάνουν μόλις 3.513 βήματα.

«Η συγκεκριμένη μελέτη είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη για την ανθρώπινη κίνηση», αναφέρει Σκοτ Ντελπ, καθηγητής βιοϊατρικής στο BBC.

«Εχουν γίνει νέες έρευνες για την υγεία, αλλά αυτή η μελέτη παρέχει δεδομένα από περισσότερες χώρες και παρακολουθεί τη δραστηριότητα των ανθρώπων σε συνεχή βάση. Αυτό ανοίγει τον δρόμο στην επιστήμη σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα απ’ ότι πριν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τεμπέλικη χώρα έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ