Αυτός είναι ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δόκιμος ανθυποπυραγός που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο 33χρονος, που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, είχε τραύματα στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Ο νεαρός μαζί με συναδέλφους του ανέβηκαν σε καρότσα ενός τρακτέρ προκειμένου να προσεγγίσουν τη φωτιά σε δύσβατο σημείο. Στη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 ως μόνιμος Πυροσβέστης, ενώ από το 2012 υπηρετούσε ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης. Εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Με τους γονείς του δόκιμου ανθυποπυραγού συνομίλησε ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πυροσβέστη από τον Αλέξη Τσίπρα

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».

Συλλυπητήρια και βαθιά οδύνη εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Υποκλινόμαστε τη μνήμη του δόκιμου ανθυποπυραγού», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την αμέριστη στήριξή του στην οικογένειά του, για τον θάνατο του 33χρονου Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί στο 251 ΓΝΑ, όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η πολιτική ηγεσία εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και τονίζουν: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βαθιά οδύνη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε την ζωή του στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός του προς την κοινωνία.

Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Τη θλίψη του για τον θάνατο του 33χρονου πυροσβέστη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτά

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου. Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής

Ταυτόχρονα με τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει:

«Είναι απαραίτητο να ληφθούν όλες οι απαραίτητες μέριμνες ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθεί περαιτέρω με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με περισσότερη ασφάλεια για τους πυροσβέστες και αποτελεσματικότητα τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν σε ολόκληρη την επικράτεια».

ΠΑΣΟΚ: Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί για μια ακόμη χρονιά θύματα

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: Τα θερμότερα των συλλυπητηρίων μας στην οικογένεια και στους οικείους του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού που νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 13 Ιουλίου, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί για μια ακόμη χρονιά θύματα στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών και τη διατήρηση του δασικού πλούτου της Χώρας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά του για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

«Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα» επισημαίνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας ως εξής: «Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυροσβέστης Κορινθία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ