Σήμερα θα κριθεί τι θα γίνει με την Ηριάννα -Πώς καταδικάστηκε, όλη η ιστορία - iefimerida.gr

Σήμερα θα κριθεί τι θα γίνει με την Ηριάννα -Πώς καταδικάστηκε, όλη η ιστορία

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών θα βρεθεί σήμερα η 29χρονη Ηριάννα, προκειμένου ζητήσει μέσω των συνηγόρων της την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε τον Ιούνιο, καθώς κρίθηκε ένοχη για την συμμετοχή της στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Την ίδια ώρα, στις 9 το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο.

Η 29χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η ποινική εμπλοκή της νεαρής γυναίκας και η φυλάκιση της αρκετά χρόνια μετά την προσαγωγή της για πρώτη φορά στην ΓΑΔΑ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τους φίλους και αλληλέγγυους να δηλώνουν την συμπαράσταση τους στο πρόσωπο της με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη Παρασκευή.

Η καταδίκη της Ηριάννας, ήρθε με βάση ένα μερικό αποτύπωμα στη γεμιστήρα ενός όπλου που βρέθηκε θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους της δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Σύμφωνα με την υπεράσπιση της, το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της "ΣΠΦ", για την οποία εκείνος αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ηριάννα συνελήφθη το 2013 και έδωσε οικειοθελώς γενετικό υλικό και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο, η εύρεση του οπλισμού στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ένα χρόνο μετά, την οδήγησε στην απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών, στην καταδίκη και στον εγκλεισμό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εφετείο Ηριάννα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ