Mία νεκρή και τρεις τραυματίες στη Βενεζουέλα -Από πυρά υποστηρικτών του Μαδούρο [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Mία νεκρή και τρεις τραυματίες στη Βενεζουέλα -Από πυρά υποστηρικτών του Μαδούρο [εικόνα & βίντεο]

Φωτογραφία: Twitter @JMoPeriodista
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος που οργάνωσε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Sputnik, ενώ το Time ανεβάζει τον αριθμό στους τέσσερις τραυματίες.

Σύμφωνα με το Time, μια 61χρονη σκοτώθηκε και τέσσερα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σε πυροβολισμ9ούς από κυβερνητικούς υποστηρικτές που εμφανίστηκαν με μοτοσικλέτες σε εκλογικό Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας υποστηρίζει πως ο θάνατος και οι τραυματισμοί βρίσκονται υπό διερεύνηση.

«Η ημέρα βάφτηκε με το αίμα μιας γυναίκας της Βενεζουέλας που διαδήλωνε και εξασκούσε τα δικαιώματά της», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα για τον φόνο της Σιομάρα Εσκοτ. «Η βία όμως δεν μπορεί να κρύψει τι έχει συμβεί. Ο λαός δεν φοβάται και είναι ξεκάθαρα αποφασισμένος», πρόσθεσε.

Στο δημοψήφισμα φέρεται να συμμετείχαν περίπου 7,2 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλα.

Mία νεκρή και τρεις τραυματίες στη Βενεζουέλα -Από πυρά υποστηρικτών του Μαδούρο [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Twitter @JMoPeriodista

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε το ανεπίσημο δημοψήφισμα της Κυριακής ως πράξη πολιτικής ανυπακοής η οποία θα ακολουθηθεί από άλλες δράσεις εναντίον του προέδρου.

Μεταξύ άλλων, οι ψηφοφόροι του ερωτήθηκαν αν απορρίπτουν την πρόταση για τη νέα Βουλή, εάν θέλουν τις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστούν το υπάρχον σύνταγμα, και εάν προτιμούν πρόωρες εκλογές (πριν τη λήξη της θητείας του Μαδούρο το 2018), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Así fue el ataque de paramiltares Chavistas contra la gente que participaba en la Consulta Nacional en la Av. Sucre de Catia. #16Julio pic.twitter.com/Ya76A1IoCt

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ