Τα κορίτσια στη Σαουδική Αραβία γυμνάζονται για πρώτη φορά στο σχολείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα κορίτσια στη Σαουδική Αραβία γυμνάζονται για πρώτη φορά στο σχολείο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιτρέπεται στα κορίτσια να αθλούνται; Κι αν ναι, μπορούν να κάνουν όποιο άθλημα θέλουν;

Τέτοιες ερωτήσεις βρίσκονται στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου που συμβαίνει στη Σαουδική Αραβία, καθώς το κράτος που φημίζεται για την αυστηρότητα των απαγορεύσεων και των περιορισμών στις γυναικείες δραστηριότητες ετοιμάζεται να εντάξει στο πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων, από τη φετινή χρονιά, και την άθληση των κοριτσιών.

Παραδοσιακά η γυμναστική ήταν κάτι απαγορευμένο για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, με το τοπίο να αλλάζει πρόσφατα, και συγκεκριμένα την τελευταία τετραετία, όπου και επετράπη η γυμναστική στα σχολεία θηλέων αλλά μόνο στα ιδιωτικά. Σύμφωνα με τους Times, η ένταξη της γυμναστικής στα σχολεία είναι μέρος του κυβερνητικού προγράμματος «Saudi Vision 2030», που έχει στόχο να κάνει τη «ζωή πιο απολαυστική για τους πολίτες» φιλοδοξώντας να εμπνεύσει το 40% των πολιτών να γυμνάζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ένα ποσοστό αρκετά φιλόδοξο μιας και τώρα αγγίζει μόλις το 13%.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυμναστική Σαουδική Αραβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ