Γκιουλέν ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα: Το καταδικάζω, μαζί με το «κυνήγι των μαγισσών» εναντίον μου - iefimerida.gr

Γκιουλέν ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα: Το καταδικάζω, μαζί με το «κυνήγι των μαγισσών» εναντίον μου

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τον «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, καταδίκασε και πάλι το «επαίσχυντο πραξικόπημα» αλλά και το «κυνήγι των μαγισσών» που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές.

Σε ανακοίνωσή του, ο Γκιουλέν καταδικάζει επίσης την «καταδίωξη χωρίς προηγούμενο» των υποστηρικτών του δικτύου του Hizmet «Υπηρεσία», στα τουρκικά.

«Δυστυχώς, έπειτα από αυτήν την τραγωδία, επιτέθηκαν εναντίον πάρα πολλών αθώων. Παράνομα τους απέλυσαν, τους συνέλαβαν, τους φυλάκισαν και ακόμα και τους βασάνισαν. Όλα με εντολή της κυβέρνησης» επισήμανε ο Γκιουλέν, που διαμένει στην Πενσιλβάνια (ανατολικές ΗΠΑ) εδώ και χρόνια και η Τουρκία ζητά την απέλαση του.

Ο ίδιος κατηγόρησε την «κυβέρνηση ότι έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών για να εξοντώσει όποιον θεωρείται ότι είναι άπιστος στον πρόεδρο Ερντογάν και το καθεστώς του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φετουλάχ Γκιουλέν πραξικόπημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ