Ρωσοαμερικανός λομπίστας αποκαλύπτει: Ημουν παρών στη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο - iefimerida.gr

Ρωσοαμερικανός λομπίστας αποκαλύπτει: Ημουν παρών στη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο

Φωτογραφία: Richard Drew/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρωσοαμερικανικός λομπίστας Ρινάτ Αχμέτσιν επιβεβαιώνει ότι και αυτός ήταν παρών στην επίμαχη συνάντηση με τον υιό Τραμπ και τους Ρώσους αξιωματούχους. Ωστόσο οι απόψεις τους για το ύφος της συνάντησης διίστανται.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο Αχμέτσιν συμμετείχε πέρσι σε μια συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του Ντόναλντ Τραμπ και μιας Ρωσίδας δικηγόρου στη Νέα Υόρκη.

Ο λομπίστας, που έχει υπηρετήσει στο ρωσικό στρατό στο παρελθόν, είπε την Παρασκευή ότι βρέθηκε σε ένα δωμάτιο τον Ιούνιο του 2016 για μία συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του Νταόναλντ Τραμπ και μίας δικηγόρου από το Κρεμλίνο.

Η παρουσία του Ρινάτ Αχμέτσιν προσθέτει μία ακόμη τρανή απόδειξη για αλληλεπιδράσεις μεταξύ αξιωματούχων της εκστρατείας Τραμπ και της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post, ο Αχμέτσιν δήλωσε ότι στη συνάντηση συμμετείχε με αρκετούς άλλους .Ο Αχμέτσιν, πολίτης των ΗΠΑ, άσκησε πιέσεις τότε κατά των κυρώσεων των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας δικηγόρος του Τραμπ ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Αχμέτσιν, παραδέχτηκε όμως ότι όντως υπήρξε ένας ακόμη συμμετέχων, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει.

Με τη νέα αυτή αποκάλυψη, ο αριθμός των ανθρώπων που συνόδευσαν τη Ρωσίδα πληρεξούσιο Ναταλία Βεσελνίσκαγια στον πύργο Τραμπ ανέρχεται πλέον στους τρεις.

Ο Ντόναλντ Τράμπ ο νεότερος, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης, στην οποία συμφώνησε να γίνει επειδή του είχαν υποσχεθεί αρνητικές πληροφορίες για τον πολιτικό αντίπαλο του πατέρα του, τη Χίλαρι Κλίντον, είχε παρευρεθεί μαζί με τον γαμπρό του και σύζυγο της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ και τον Πολ Μάναφορτ, τότε πρόεδρο της εκστρατείας Τραμπ.

Ο Τραμπ Τζ. είπε ότι δεν έλαβε τις αρνητικές πληροφορίες για την Κλίντον που του είχε υποσχεθεί ένας γνωστός του, ο Ρομπ Γκόλντστόουν και ότι επίσης δε γνώριζε ποιους θα συναντούσε.

Ο Γκόλντστοουν, Βρετανός δημοσιογράφος μουσικής, δήλωσε στην Washington Post ότι δεν είχε δει ποτέ τη Βεσελίντσιαγια ή τους συντρόφους της, πριν από τη συνάντηση και δεν είναι σίγουρος για την ταυτότητά τους.

«Ειλικρινά δεν έδινα καμία προσοχή σε κανέναν από αυτούς ή τα ονόματά τους - η δουλειά μου ήταν να βεβαιωθώ απλά ότι βρήκαν το σωστό γραφείο και υπέγραψαν και ότι βρήκαν το ασανσέρ» είπε.

Ο εκπρόσωπος του Μάναφορτ, από την άλλη, Τζέισον Μαλόνι, αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ ένας εκπρόσωπος του Κούσνερ δεν απάντησε καν όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τα νέα δεδομένα.

Ωστόσο, σε συνέντευξή της αυτή την εβδομάδα, η Ρωσίδα δικηγόρος δήλωσε ότι οι Κούσνερ και Μάναφορτ δε φάνηκαν να ενδιαφέρονται για τη συζήτηση. Επέμεινε δε ότι δεν εκπροσώπησε το Κρεμλίνο κατά τη συνάντηση αυτή.

Η ίδια και ο Αχμέτσιν, εργάζονταν εκείνη την εποχή για την υπεράσπιση ενός Ρώσου επιχειρηματία, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ομοσπονδιακές κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μία υπόθεση που διευθετήθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο η παραδοχή της συμμετοχής του Αχμέτσιν στη συνάντηση αυξάνει το επίπεδο ανησυχίας, για το σκοπό αυτής.

Ο Αχμέτσιν γεννήθηκε στη Ρωσία, υπηρέτησε στο ρωσικό στρατό και σύμφωνα με τον ίδιο εκπαιδεύτηκε από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αρνήθηκε στο Associated Press ότι εργάστηκε ως πράκτορας πληροφοριών, αν και επιβεβαίωσε ότι υπηρέτησε σε μονάδα αντικατασκοπείας του σοβιετικού στρατού.

«Η σημερινή έκθεση ότι ένας πρώην αξιωματικός της Ρωσικής Αντικατασκοπείας ήταν επίσης παρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Ντόναλντ Τραμπ, τζ, Τζάρεντ Κούσνερ και Πολ Μάναφορτ, αν όντως είναι ακριβής, προσθέτει ένα ακόμα βαθύτατα ανησυχητικό γεγονός για αυτή τη μυστική συνάντηση» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Μπ. Σίφ.

«Η άρνηση του υιού του Ντόναλντ Τραμπ για την ύπαρξη τέτοιου είδους συναντήσεων, η αρχικά παραπλανητική του εκπροσώπηση ότι δηλαδή ασχολήθηκε μόνο με άλλες υποθέσεις - μια δήλωση που εγκρίθηκε προφανώς από τον Λευκό Οίκο - και αργότερα η παραδοχή του ότι ο σκοπός της συνάντησης ήταν να λάβει τη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης με τη μορφή καταστροφικών πληροφοριών σχετικά με τη Χίλαρι Κλίντον, σκιαγραφούν ένα πορτραίτο συνεπούς εκλαΐκευσης και εξαπάτησης όταν πρόκειται για συναντήσεις εκλογικής εκστρατείας με Ρώσους αξιωματούχους και μεσάζοντες», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Τζ. Ρώσοι συνάντηση Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ