Ο Μακρόν άλλαξε το δόγμα για τη Συρία: Δεν θεωρεί απαραίτητη την αποχώρηση Ασαντ - iefimerida.gr

Ο Μακρόν άλλαξε το δόγμα για τη Συρία: Δεν θεωρεί απαραίτητη την αποχώρηση Ασαντ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γαλλία και ΗΠΑ συμφώνησαν να προωθήσουν το «ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν, όπως τόνισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ομως την «είδηση» έβγαλε ο Μακρόν αλλάζοντας το δόγμα της Γαλλίας για την Συρία.

Οπως δήλωσε ο Μακρόν η Γαλλία δεν θεωρεί πλέον «την αποχώρηση και την καθαίρεση του Μπασάρ αλ Άσαντ ως αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Γαλλίας» στις συζητήσεις για τη Συρία.

«Ουσιαστικά αλλάξαμε το γαλλικό δόγμα όσον αφορά τη Συρία για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και να εργαστούμε πολύ στενά με τους εταίρους μας, ιδίως με τις ΗΠΑ», είπε με έμφαση.

Αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι «σέβεται την απόφαση» του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο ίδιος «παραμένει δεσμευμένος» σε αυτή τη συμφωνία.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι συμφώνησε με τον Τραμπ να αναλάβουν οι δύο χώρες κοινή δράση για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος και της προπαγάνδας μέσω του διαδικτύου.

Σχετικά με τη Συρία, τόνισε ότι η Γαλλία θέλει εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων να υπάρξει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης.

Επιμένοντας στην «ισχυρή σχέση» μεταξύ Ουάσινγκτον και Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι απόψε το βράδυ θα έχει ένα «φιλικό δείπνο» με τον Τραμπ στον Πύργο του Άιφελ.

«Μπορώ χωρίς δισταγμό να σας πω ότι το βράδυ θα έχουμε στον Πύργο του Άιφελ ένα δείπνο μεταξύ φίλων. Επειδή είμαστε οι εκπρόσωποι δύο χωρών που συνδέονταν ανέκαθεν και επειδή έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση, στην οποία παραμένω δεσμευμένος επειδή είναι σημαντική για τις δύο χώρες μας», κατέληξε.

Τραμπ: Ο γιος μου είναι υπέροχος άνθρωπος

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε πως «η φιλία των δύο χωρών και των ίδιων είναι άθραυστη».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Παρισιού ανέφερε: «Θα δούμε τι θα γίνει... εάν είναι να συμβεί, θα είναι υπέροχο. Εάν όχι, θα είναι ΟΚ, επίσης».

Ερωτηθείς για την υπόθεση με τον γιο του και την Ρωσίδα δικηγόρο, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Ο γιος μου είναι ένας υπέροχος άνδρας. Είχε ένα ραντεβού με μία Ρωσίδα δικηγόρο, όχι με μία δικηγόρο της κυβέρνησης». «Νομίζω πως ο Τύπος έκανε πολύ μεγάλο θέμα κάτι που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Εμανουέλ Μακρόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ