Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες]

AP Photo/Kamil Zihnioglu
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μελάνια Τραμπ επισκέφτηκε σήμερα το πρωί μεγάλο νοσοκομείο παίδων στο Παρίσι, λίγο μετά την άφιξή της στη γαλλική πρωτεύουσα όπου συνοδεύει τον σύζυγό της, προσκεκλημένο στη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Το πρόγραμμα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ προβλέπει επίσκεψη το απόγευμα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, συνοδευόμενη από την Μπριζίτ Μακρόν, τη σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας, και βόλτα με ποταμόπλοιο στον Σηκουάνα.

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία φορώντας ένα κατακόκκινο μονόχρωμο ταγιέρ με ζώνη στη μέση και ασορτί γόβες και έχοντας τα μαλλιά μαζεμένα σε σινιόν «μπανάνα» εισήλθε χαμογελώντας στο Νοσοκομείο Παίδων Νεκέρ, 400 κλινών, στο κέντρο του Παρισιού.

Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Την υποδέχτηκε ο γενικός διευθυντής των δημοσίων νοσηλευτηρίων της περιοχής του Παρισιού Μαρτέν Χιρς, στην αίθουσα που είχε πολύχρωμες καρέκλες, ζωγραφιές των παιδιών και παιχνίδια. Την ώρα που σύστηνε στη Μελάνια Τραμπ διαφόρους επικεφαλής, το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν στους διαδρόμους προσπαθώντας να δει την Πρώτη Κυρία από κοντά.

Στη σύντομη επίσκεψή της, η Μελάνια συνάντησε μικρούς ασθενείς, ορισμένους μέσα στα δωμάτιά τους.

Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Καλημέρα, είστε καλά;», είπε στα γαλλικά και κάθισε κοντά σε έξι παιδιά, ορισμένα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, που έπαιζαν γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι γεμάτο παιχνίδια.

Στη συνέχεια μίλησε στα αγγλικά: «Πόσο καιρό είσαι εδώ; Και γυρίζεις αύριο στο σπίτι; Πού μένεις; στο Παρίσι;». Μετά ενθάρρυνε άλλο παιδί λέγοντας του «καλή τύχη, μείνε δυνατός», πριν συνομιλήσει με υπευθύνους για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Μαρτέν Χιρς που έκανε χρέη διερμηνέα, συζήτησε μαζί της για τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σεντ-Εξιπερί, την ώρα που η Μελάνια ξεφύλλιζε ένα μπλοκ ζωγραφικής με το θέμα αυτό και της πρόσφερε ένα αντίτυπο του βιβλίου λέγοντας ότι δεν μπορεί να φύγει από το Παρίσι χωρίς τον «Μικρό Πρίγκιπα»

«Θα το κρατήσω για να εξασκήσω τα γαλλικά μου», απάντησε χαμογελώντας. Η γαλλική είναι μια από τις πέντε γλώσσες που μιλά η Μελάνια, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της.

Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η ευαίσθητη πλευρά της Μελάνια: Επισκέφθηκε μικρούς ασθενείς στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το βράδυ, το ζεύγος Μακρόν έχει καλέσει το ζεύγος Τραμπ σε δείπνο στο δεύτερο όροφο του Πύργου του 'Αιφελ, σε εστιατόριο με γαλλική κουζίνα και καταπληκτική θέα, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ