Ο Τραμπ ξαναχτύπησε -Απαγόρευσε σε Αφγανές να συμμετάσχουν σε μαθητικό διαγωνισμό στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ο Τραμπ ξαναχτύπησε -Απαγόρευσε σε Αφγανές να συμμετάσχουν σε μαθητικό διαγωνισμό στις ΗΠΑ

Φωτογραφίες: first.global
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεαρές Αφγανές τελικά έλαβαν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό ρομποτικής στην Ουάσινγκτον από τις 16 ως τις 18 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Αρχικά οι αμερικανικές αρχές είχαν απαγορεύσει τη συμμετοχή σε αυτό τον διαγωνισμό σε πολλούς μαθητές και φοιτητές από κυρίως μουσουλμανικές χώρες, βάσει του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες κάποιων χωρών.

Μετά τις δημόσιες επικρίσεις για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των νεαρών κοριτσιών από την επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν, η κυβέρνηση Τραμπ αναθεώρησε τη στάση της, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.

Ο Τραμπ ξαναχτύπησε -Απαγόρευσε σε Αφγανές να συμμετάσχουν σε μαθητικό διαγωνισμό στις ΗΠΑ   | iefimerida.gr 0

«Είμαι ευγνώμων προς την αμερικανική κυβέρνηση και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που φρόντισαν ώστε το Αφγανιστάν (…) να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό τον διεθνή διαγωνισμό φέτος», δήλωσε ο πρόεδρος του διαγωνισμού FIRST Global Challenge, ο πρώην ναύαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και πλέον γερουσιαστής Τζο Σίστακ, υπογραμμίζοντας ότι στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από την Υεμένη, τη Λιβύη και το Μαρόκο.

Ο Τραμπ ξαναχτύπησε -Απαγόρευσε σε Αφγανές να συμμετάσχουν σε μαθητικό διαγωνισμό στις ΗΠΑ   | iefimerida.gr 1

«Οι 163 υποψήφιες ομάδες από 157 χώρες έλαβαν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων αυτών από το Ιράν, το Σουδάν και η ομάδα που αποτελείται από Σύρους πρόσφυγες», τόνισε ο Σίστακ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ