Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου έλθει, από τους πιο ισχυρούς του κόσμου, η αλλαγή» δήλωσαν οι εκπρόσωποι της κολεκτίβας του Αμβούργου ''1.000 Μορφές'' (1.000 GESTALTEN).

Και στις 5 Ιουλίου, ενόψει της Συνόδου της G20, στο Αμβούργο, οργάνωσαν μια παρέμβαση: 1.000 φιγούρες, καλυμμένες με πηλό, βάδισαν, βουβές, στους δρόμους της γερμανικής πόλης, στέλνοντας μήνυμα σε όλον τον κόσμο για την ανάγκη να αγωνιστούμε για περισσότερη αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους δύσκολους καιρούς.

Η κολεκτίβα «1.000 Μορφές» πήρε σάρκα και οστά τον περασμένο Φεβρουάριο. Οργάνωσε την παρέμβαση της 5ης Ιουλίου χάρη στη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και μετά από πολλές εβδομάδες προετοιμασίας. Το «κέλυφος» από πηλό σε σκόνη των άφωνων διαδηλωτών στόχο είχε να φέρει στο νου μια κοινωνία που έχει χάσει το αίσθημα της αλληλεγγύης, έχοντας προσβληθεί από τον ιό της εγωκεντρικότητας και της μη αποδοχής.

Κάποια στιγμή της πορείας, η ομάδα αποβάλλει το δεύτερο ''δέρμα'' από πηλό, συμβολίζοντας έναν κόσμο που έχει απελευθερωθεί από τις άκαμπτες ιδεολογικές δομές, μια κοινωνία που έχει υπερκεράσει τις πολιτικές αναταράξεις και έχει συνενωθεί ζητώντας περισσότερη επιείκεια, ευρύτητα πνεύματος και εποικοδομητικό διάλογο.

«Θέλουμε να ξαναθυμίσουμε το πώς η συμπόνοια και το δημόσιο πνεύμα δίνουν ταυτότητα σε μια κοινωνία» εξήγησαν οι εκπρόσωποι των ''1.000 Μορφών''.

«Η καμπάνια μας είναι ένα ακόμη σύμβολο του ότι πολλοί δεν θέλουν, πια, να αντισταθούν στην καταστρεπτική επίδραση του καπιταλισμού. Αυτό που στο τέλος θα μας σώσει δεν είναι ο ισολογισμός μας αλλά κάποιος που θα μας προσφέρει το χέρι του» τόνισαν.

Εικόνες:

Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Μια διαφορετική διαδήλωση στο Αμβούργο για την G20 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 1000 GESTALTEN Αμβούργο G20
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ