Δήμαρχος Αμβούργου: Ζητώ συγνώμη από τους κατοίκους της πόλης για τα επεισόδια - iefimerida.gr

Δήμαρχος Αμβούργου: Ζητώ συγνώμη από τους κατοίκους της πόλης για τα επεισόδια

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγγνώμη από τους κατοίκους της πόλης για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά την Σύνοδο Κορυφής των G20 το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζήτησε ο δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς δήλωσε πως δεν κατέστη δυνατό να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πόλη καθ’ όλη την διάρκεια της Συνόδου, σημειώνοντας ό,τι «Για ό,τι συνέβη ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες του Αμβούργου».

Ο δήμαρχος του Αμβούργου κατηγόρησε για τα βίαια επεισόδια έναν «εγκληματικό όχλο» ο οποίος ήθελε, όπως δήλωσε, να τραυματίσει και να σκοτώσει ανθρώπους. «Είμαι ικανοποιημένος ότι κανένας δεν σκοτώθηκε», πρόσθεσε.

Μετά τα επεισόδια, πολλά μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ζήτησαν την παραίτηση του Σολτς, κατηγορώντας τον για την αποτυχία να περιορίσει τις βίαιες διαδηλώσεις.

Ωστόσο, σφοδρή ήταν η απάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί τον Σολτς, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ίδια την καγκελάριο.

«Ο Όλαφ Σολτς δεν είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση αυτής της Συνόδου», τόνισε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Funke.

«Όποιος ζητά την παραίτησή του. . . θα πρέπει να ζητήσει επίσης την παραίτηση της Άνγκελα Μέρκελ. Φέρει την πολιτική ευθύνη για την διοργάνωση και τον προσανατολισμό της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο, που είχε ένα κρυφό στόχο: Την αυτοπροβολή της ηγέτιδας του CDU, λίγο πριν τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμβούργο Σολτς G20
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ