Βραζιλία: Καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά ο πρώην πρόεδρος, Λούλα ντα Σίλβα - iefimerida.gr

Βραζιλία: Καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά ο πρώην πρόεδρος, Λούλα ντα Σίλβα

Φωτογραφία: AP/ Eraldo Peres
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας καταδικάστηκε για διαφθορά, σε μία από τις πέντε δίκες σε βάρος του με τέτοιες κατηγορίες.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα καταδικάστηκε σε 9,5 χρόνια φυλάκιση, αλλά θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Βραζιλίας που προερχόταν από την εργατική τάξη και όταν έφυγε από αυτή τη θέση, πριν από έξι χρόνια, το ποσοστό δημοτικότητά του ήταν στο 83%, σημειώνει ο Guardian. Κάποτε, ο Μπαράκ Ομπάμα τον είχε χαρακτηρίσει τον πιο δημοφιλή πολιτικό του πλανήτη.

Ο δικαστής Σέρζιο Μόρο έκρινε τον Λούλα ένοχο για αποδοχή δωροδοκίας ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων, από την εταιρεία OAS SA, ποσό που σύμφωνα με τους εισαγγελείς δαπάνησε η εταιρεία για την ανακαίνιση παραθαλάσσιου διαμερίσματος του πρώην προέδρου, με αντάλλαγμα τη βοήθειά του για να εξασφαλίσει συμβάσεις με την κρατική πετρελαϊκή Petroleo Brasileiro.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ