Μοσκοβισί: Αν αξίζουν σε κάποιον συγχαρητήρια, είναι στον ελληνικό λαό - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Αν αξίζουν σε κάποιον συγχαρητήρια, είναι στον ελληνικό λαό

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαιρετίζοντας την Τετάρτη την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου, την οποία επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στις χώρες που εμφανίζουν υπερβολικά επίπεδα δημοσιονομικού ελλείμματος, ο Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε τα συγχαρητήρια του στον ελληνικό λαό.

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σε ερώτηση εάν η σημερινή ή οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν την Ελλάδα στη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αν αξίζουν σε κάποιον συγχαρητήρια είναι στον ελληνικό λαό.

Τόνισε ότι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος στην Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα υπήρξε εντυπωσιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χώρες με υγιή δημοσιονομική παράδοση είναι σε χειρότερη δημοσιονομική θέση από την Ελλάδα. Είμαστε σε μία στιγμή που η Ελλάδα δρέπει τους καρπούς των θυσιών της, ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

Επίσης, σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αποκαθιστούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη.

Ο Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι στις 25 Ιουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συζητήσει τα θέματα της ελληνικής οικονομίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ακόμη, επισήμανε ότι μετά την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος παραμένουν σε αυτήν τη διαδικασία η Γαλλία και η Ισπανία, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν ανήκει στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα μπορεί να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, ο Γάλλος επίτροπος απάντησε ότι δεν θα προβεί σε εκτιμήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι οι αγορές και οι επενδυτές έλαβαν τις τελευταίες ημέρες δύο πολύ θετικά μηνύματα, με την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του ελλείμματος και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία αξιόπιστη χώρα.

Καταλήγοντας, ο Μοσκοβισί χαρακτήρισε φίλο του τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δείχνοντας στους δημοσιογράφους έναν πίνακα με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ανέφερε ότι μπορεί κανείς να δει ότι στη μείωση του ελλείμματος συνέβαλαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι Ελλάδα έλλειμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ