Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα e-mails που αναγκάστηκε να δημοσιεύσει ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, την Τρίτη, υπό την πίεση αποκαλύψεων των New York Times, κάνουν την προεδρία Τραμπ να τρέμει.

Οι New York Times αποκάλυψαν ένα e-mail που έφτασε στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ σχετικά με τη Χίλαρι Κλίντον. Μάλιστα η ιστοσελίδα έχει στην κατοχή της τον... ένοχο διάλογο, ο οποίος είχε ως στόχο την σπίλωση της εικόνας της τότε εκλογικής αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ. κοινοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες ολόκληρης της ανταλλαγής μηνυμάτων με τον εκδότη Ρομπ Γκόλντστοουν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, ένας πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τον υιό Τραμπ αναφέροντας ότι ένας αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης είχε στην κατοχή του ενοχοποιητικά στοιχεία κατά της Κλίντον και είχε την επιθυμία να τα κοινοποιήσει στα μέλη της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Τα έγγραφα «θα ενοχοποιούσαν τη Χίλαρι για τις δοσοληψίες της στη Ρωσία και θα ήταν πολύ χρήσιμα για τον πατέρα του», έγγραφε το πρώτο e-mail. «Πρόκειται προφανώς για ιδιαίτερα διαβαθμισμένο και ευαίσθητο υλικό, αλλά είναι κομμάτι της Ρωσίας και της υποστήριξης της κυβέρνησής της προς τον κ. Τραμπ», αναφερόταν στη συνέχεια. «Εάν είναι αυτό που λες, το λατρεύω, ιδιαίτερα για αργότερα το καλοκαίρι», απάντησε εντός λεπτών ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η εν λόγω συνομιλία αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας Ρώσων αξιωματούχων να υποβοηθήσουν την υποψηφιότητα Τραμπ, ούτε εάν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση κατά της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, η οποία πλέον αποτελεί τμήμα της ευρύτερης έρευνας που διεξάγει η αμερικανική Δικαιοσύνη, ώστε να αποφανθεί για το εάν υπάρχει συμπαιγνία μεταξύ των συνεργατών του Τραμπ και της Μόσχας με στόχο τον επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου.

Συνάντηση με Ρωσίδα δικηγόρο
Οι αποκαλύψεις της αμερικανικής εφημερίδας δείχνουν ότι εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο γιος του υποψηφίου Τραμπ δέχτηκε να συναντήσει μια Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία του υποσχέθηκε ενοχοποιητικές πληροφορίες για τη Χίλαρι, στο πλαίσιο «της βοήθειας που προσφέρει η Ρωσία και η κυβέρνησή της στον κ. Τραμπ».

Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Τραμπ Τζούνιορ φρόντισε να μείνει στο παρασκήνιο, σε αντίθεση με την αδελφή του Ιβάνκα και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Πέρασε ωστόσο τους 18 μήνες της προεκλογικής εκστρατείας στο πλευρό του πατέρα του. Τον Ιούνιο του 2016 συζήτησε μέσω μέηλ με έναν διαμεσολαβητή και στη συνέχεια συνάντησε μια ρωσίδα δικηγόρο που του υποσχέθηκε «ενοχοποιητικές πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον», τις οποίες συνέλεξε «στο πλαίσιο της στήριξης της Ρωσίας και της κυβέρνησής της στον κ. Τραμπ».
Απάντηση του Τραμπ Τζούνιορ; «Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, το λατρεύω, ειδικά λίγο αργότερα το καλοκαίρι».

Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την εν λόγω δικηγόρο. Ωστόσο, αυτή η δικηγόρος εκπροσώπησε επιχειρήσεις που συνδέονται με το Κρεμλίνο και παντρεύτηκε έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τους Times. Σε μια συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στο NBC, η Ναταλία Veselnitskaya αρνήθηκε ότι πρότεινε ενοχοποιητικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον και πρόσθεσε ότι ο Τραμπ Τζούνιορ ή ο διαμεσολαβητής δεν κατάλαβαν καλά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το ραντεβού της με τον Τραμπ Τζούνιορ έγινε για να συζητήσουν ένα σχέδιο νόμου και την υιοθέτηση παιδιών από τη Ρωσία.

Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ρομπ Γκόλντστοουν, ο διαμεσολαβητής

Πρώην δημοσιογράφος σε ταμπλόιντ εφημερίδες, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πράκτορας, αυτός ο Βρετανός δούλεψε για τον Μάικλ Τζάκσον. Είναι κυρίως μάνατζερ του Ρώσου ποπ σταρ Emin Agalarov, γιου του ολιγάρχη Αράς Αγκαλάροφ, στενού φίλου του Πούτιν. Ο Ρομπ Γκόλντστοουν είναι ο διαμεσολαβητής που συνομίλησε με τον Τραμπ Τζούνιορ τον Ιούνιο του 2016 και του υποσχέθηκε πληροφορίες «ενοχοποιητικές» για την Κλίντον.

Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Εμίν και Αράς Αγκαλάροφ, ο ποπ σταρ και ο δισεκατομμυριούχος
Το 2012, ο Εμίν Αγκαλάροφ ερμήνευσε το τραγούδι Never Enough στη Eurovision για το Αζερμπαϊτζάν, όπου και γεννήθηκε. Με τον πατέρα του Αράς, έναν δισεκατομμυριούχο στον οποίο ο Πούτιν πρόσφερε πολλές δουλειές, ο Εμίν επισκέφθηκε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του διαγωνισμού Μις Κόσμος, ιδιοκτησίας Trump Organisation, ο οποίος έγινε στη Μόσχα το 2013.

Εδώ, ο Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον δισεκατομμυριούχο Αράς Αγκαλάροφ και τον γιο του Εμίν, στον διαγωνισμό Μις Κόσμος 2013, στη Μόσχα:

Ο υιός Τραμπ, μια δικηγόρος και ένας τραγουδιστής -Οι πρωταγωνιστές του «ρωσικού σκανδάλου» [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Μέσα σε όλα, οι δύο οικογένειες συμφωνούν να χτίσουν έναν Trump Tower στη Μόσχα, σύμφωνα με το Yahoo News, υπό την επίβλεψη του Τραμπ Τζούνιορ. Αλλά εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει ως guest star στο κλιπ του τραγουδιού Another Life που τραγουδάει ο Εμίν.


Εδώ είναι η καρδιά του σκανδάλου. Η αμερικανική νομοθεσία ορίζει ότι μια προεκλογική εκστρατεία δεν έχει δικαίωμα να δέχεται ξένες δωρεές ή χορηγίες, είτε πρόκειται για χρήματα είτε για πληροφορίες. Ωστόσο, ο Τραμπ Τζούνιορ δέχτηκε να πάει στο ραντεβού με την ρωσίδα δικηγόρο μετά από ένα e-mail πολύ σαφές που έλαβε: «Ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας συνάντησε τον Αράς και προσφέρθηκε να δώσει επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που ενοχοποιούν την Χίλαρι Κλίντον και τα οποία θα είναι πολύ χρήσιμα στον πατέρα σας. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητες πληροφορίες οι οποίες αποτελούν μέρος της στήριξης της Ρωσίας και της κυβέρνησής της στον κ. Τραμπ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ