Μόλις στο 4,5% η ανεργία στη Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 42 ετών - iefimerida.gr

Μόλις στο 4,5% η ανεργία στη Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 42 ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό της ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε στο 4,5% στα τέλη Μαΐου από το 4,6% στα τέλη Απριλίου, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 42 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

Για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, στη χώρα καταγράφηκαν 1,49 εκατ. άνεργοι, κατά 152.000 λιγότεροι σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ONS, η οποία, ωστόσο, αναφέρθηκε και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Περίπου 32,01 εκατ. άτομα είχαν εργασία το ίδιο διάστημα, περίπου 324.000 περισσότερα σε ετήσια βάση. Η ONS ανακοίνωσε επίσης οι αποδοχές (περιλαμβανομένων των επιδομάτων) προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, μειώθηκαν κατά 0,7% για τους τρεις μήνες έως τον Μάιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα - η μεγαλύτερη μείωση από τα μέσα του 2014.

Σε ονομαστικούς όρους, οι συνολικές αποδοχές αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1,8%, η χαμηλότερη αύξηση από τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο του 2014 και συγκριτικά με 2,1% για την περίοδο μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Απριλίου.

Ο πληθωρισμός ανήλθε τον Μάιο σε υψηλό σχεδόν τετραετίας, στο 2,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ