Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νάξος είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της, έχει όμως και ένα εξωτικό μυστικό. Είναι ο Πάνερμος ή Πάνορμος, μία παραλία με φοίνικες που φτάνουν εκεί που σκάει το κύμα.

Το τοπίο είναι εξωτικό και σίγουρα με μία πρώτη ματιά δεν θυμίζει Ελλάδα, αλλά εξωτικό προορισμό. Φοίνικες ,πέτρινα καθίσματα, πεντακάθαρη άμμος και ένας εντυπωσιακός βύθος είναι τα κομμάτια του παζλ που συμπληρώνουν τις φωτογραφίες που τραβούν καθημερινά οι επισκέπτες της παραλίας.

Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κάτω από τους φοίνικες και δίπλα στο κύμα οι επισκέπτες θα βρουν μία καντίνα, η οποία σερβίρει τα απολύτως απαραίτητα: ρακί, σουβλάκια και τηγανιτές πατάτες.

Η Νάξος είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ελληνικά νησιά που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα οι παραλίες να πλημμυρίζουν από κόσμο. Ωστόσο στον Πάνερμο τα πράγματα είναι αλλιώς, αφού για τους περισσότερους τα 54 χλμ απόστασης από τη χώρα του νησιού (ή αλλιώς μιάμιση ώρα δρόμος) αποτελούν μία δύσκολη διαδρομή. Ετσι ο Πάνερμος μετατρέπεται σε μία εξωτική και... ήσυχη παραλία.

Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Πάντως ακόμα και για τους πιο... δύσκολους στις μετακινήσεις η επίσκεψη στον Πάνερμο μπορεί να συνδυαστεί με μία πολύ όμορφη εκδρομή στο νησί. Πρώτη στάση θα είναι για ένα πλούσιο πρωινό στο όμορφο χωριό της Απειράνθου και στη συνέχεια πορεία προς Μουτσούνα. Η διαδρομή προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, ενώ ο επισκέπτης θα δει τον εναέριο σιδηρόδρομο με τα βαγόνια του που άλλοτε μετέφερε τη σμύριδα από τα ορυχεία της Κορώνου στο λιμάνι της Μουτσούνας. Μετά από μία απόσταση περίπου 15 χλμ από τη Μουτσούνα ο δρόμος τελειώνει και προβάλλει ο μικρός, στενόμακρος, προστατευμένος κόλπος Πάνορμου που σχηματίζει φυσικό λιμάνι.

Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η εξωτική πλευρά της Νάξου -Η παραλία με τους φοίνικες στην ακροθαλασσιά! [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ