Επικοινωνία Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ -Ο Πενς τον κάλεσε στην Ουάσινγκτον - iefimerida.gr

Επικοινωνία Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ -Ο Πενς τον κάλεσε στην Ουάσινγκτον

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πέινς είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το Κυπριακό, ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος κάλεσε τον πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον και οι δύο τους συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα.

«Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, ενώ τον ευχαρίστησε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία.

«Αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς συμφωνία και ο αντιπρόεδρος τόνισε τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ για έναν ολοκληρωμ,ένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού ως διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση.

«Ο αντιπρόεδρος απηύθυνε στον Τσίπρα πρόσκληση να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ