Πεκίνο: Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη για την γκάφα τους με τον Κινέζο πρόεδρο - iefimerida.gr

Πεκίνο: Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη για την γκάφα τους με τον Κινέζο πρόεδρο

Φωτογραφία: AP/ Saul Loeb
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον απολογήθηκε, έπειτα από το επίσημο διάβημα της Κίνας, για γκάφα του Λευκού Οίκου, σχετικά με τον Σι Τζινπίνγκ.

Σε ανακοίνωση για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος τον ανέφερε ως πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κίνας, που είναι η επίσημη ονομασία της Ταϊβάν και όχι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που είναι ο κανονικός τίτλος του. Μία γκάφα με ιδιαίτερη βαρύτητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Πεκίνο υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν είναι επαρχία της και δεν την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη χώρα.

Επίσης, το λάθος αυτό υπενθύμισε ότι αρχικά, μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ είχε προκαλέσει εκνευρισμό στο Πεκίνο καθώς υπήρχε η ανησυχία ότι θα άλλαζε τη στάση των ΗΠΑ στο δόγμα της «ενιαίας Κίνας». Κάτι που είχε προκληθεί και από το γεγονός ότι ο Αμερικανός είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-βεν, μετά την εκλογική νίκη του.

«Η αμερικανική πλευρά απολογήθηκε για αυτό το τεχνικό λάθος και έκανε διόρθωση», δήλωσε για την γκάφα του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γκενγκ Σουάνγκ, σύμφωνα με το AFP.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Ταϊβάν γκάφα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ