Στη Βουλή η δικογραφία για ΓΑΠ -Παπακωνσταντίνου και ΕΛΣΤΑΤ - iefimerida.gr

Στη Βουλή η δικογραφία για ΓΑΠ -Παπακωνσταντίνου και ΕΛΣΤΑΤ

Γιώργος Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H δικογραφία για την υπόθεση του ενδεχόμενου «φουσκώματος» στο έλλειμμα του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή διαβιβάστηκε την Τετάρτη στη Βουλή απο την Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφασίσει αν θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησης του με κυριότερο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τυχόν τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009. Πάντως ο ανετισαγγελέας του ΑΠ ο οποίος διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή δεν έκανε καμια ποινική αξιολόγηση ως προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Σχετικά με τυχόν ευθύνες του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου η δικογραφία επέστρεψε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι κακώς ο κ. Γεωργίου εκλήθη ως ύποπτος χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ