Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία επετειακή παράσταση-αφιέρωμα των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που ανεβαίνει κι αυτός ξανά στην σκηνή, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι συμπρωταγωνιστεί με τον κορυφαίο χορευτή του κόσμου σήμερα, τον μοναδικό Ιβάν Βασίλιεφ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.

Ενα μεγάλο χορευτικό γεγονός, σε μία λαμπρή επετειακή παραγωγή των Μπολσόι, αφιερωμένη στα 75 χρόνια τού μεγάλου χορευτή, χορογράφου και δασκάλου τους.

Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Με τον μοναδικό Ιβάν Βασίλιεφ που πρόσφατα αποθεώθηκε στις sold out εμφανίσεις του στο Μέγαρο, να πρωτοστατεί μεταξύ των πρώτων χορευτών των Μπολσόι, αλλά και του Corps de Ballet των φημισμένων μπαλέτων.

Μία πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα παράσταση, αφού εκτός από την εκπληκτική και σπάνια αυτή σύνοδο αστέρων, εμφανίζεται σ’ αυτήν επί σκηνής μετά από πολλά χρόνια, ο ίδιος ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές.

Τέλος ως ο «σπουδαιότερος δάσκαλος χορού στην ιστορία του ρώσικου μπαλέτου», ανέδειξε τους κορυφαίους σολίστες και τους σούπερ σταρς της διεθνούς χορευτικής σκηνής των δύο τελευταίων γενεών, πολλούς από τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε αυτές τις τρεις μοναδικές παραστάσεις και στην Ελλάδα!

Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το επετειακό αφιέρωμα για τα 75 χρόνια τού Μιχαήλ Λαβρόφσκι αποτελείται από δύο μέρη:

Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στο πρώτο το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «Καζανόβας» σε μία one act full ballet παράσταση.

Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Στο δεύτερο θα δούμε το περίφημο «Νιζίνσκι», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον «επί γης Θεό του χορού», τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό ν’ αγαπήσει αυτήν την τέχνη.

Φυσικά τον ρόλο του δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί κανείς άλλος από τον σημερινό «επί γης θεό του χορού», τον Ιβάν Βασίλιεφ, που μάλιστα συμπρωταγωνιστεί εδώ με τον τιμώμενο Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Ο 75χρονος θρύλος των Μπολσόι Μιχαήλ Λαβρόφσκι χορεύει με τον Ιβαν Βασίλιεφ στο Ηρώδειο [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Σε μία άκρως συγκινητική και συγκλονιστική συνεύρεση δύο «ιερών τεράτων», που θα χαραχθεί με ανεξίτηλα γράμματα στην μνήμη των τυχερών θεατών, αλλά και στην παγκόσμια χορευτική ιστορία.


Τα Μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι, με τον Ιβάν Βασίλιεφ και τους Ιγκόρ Τσβίρκο, Νίνα Καπτσόβα, Μαρία Βινογράντοβα

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπαλέτα Μπολσόι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ