Η αύξηση των γερμανικών εξαγωγών εκτινάσσει το εμπορικό πλεόνασμα - iefimerida.gr

Η αύξηση των γερμανικών εξαγωγών εκτινάσσει το εμπορικό πλεόνασμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης σημειώσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο, ξεπερνώντας την ισχυρή άνοδο των εισαγωγών και διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4% - σημειώνοντας αύξηση για πέμπτο συνεχή μήνα – ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,2%.

Τα στοιχεία ήταν υψηλότερα των αναμενόμενων. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 0,3% και οι εισαγωγές κατά 0,5%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 20,3 δισεκ. ευρώ από τα αναθεωρημένα στοιχεία του Απριλίου για 19,7 δισεκ. ευρώ. Τα στοιχεία του Μαΐου επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας αυξήθηκε στα 17,3 δισεκ. ευρώ από τα αναθεωρημένα στοιχεία του Απριλίου των 14,9 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ