Λύθηκε το μυστήριο: Δηλητηρίαση από μανιτάρια προκάλεσε τον θάνατο της Ρωσίδας στην Κρήτη - iefimerida.gr

Λύθηκε το μυστήριο: Δηλητηρίαση από μανιτάρια προκάλεσε τον θάνατο της Ρωσίδας στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλητηρίαση από μανιτάρια οφείλεται, όπως φαίνεται, ο μυστηριώδης θάνατος Ρωσίδας τουρίστριας στην Κρήτη αλλά και η πολυοργανική ανεπάρκεια του συζύγου της, ο οποίος νοσηλεύεται.

Το ζευγάρι είχε καταναλώσει δηλητηριώδη μανιτάρια πριν από αναχωρήσει από τη Ρωσία για την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Μάλιστα, τα συμπτώματα καθυστερούν να εμφανιστούν 2-3 ημέρες σε αυτές τις περιπτώσεις, που είναι σπάνιες στη χώρα μας αλλά συχνές στη βόρεια Ευρώπη.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο καθηγητής της τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση «έδειξε» και η κατάθεση της 14χρονης κόρης του ζευγαριού. Το κορίτσι και ο τρίχρονος αδελφός της, που δεν είχαν καταναλώσει τα μανιτάρια, είναι καλά στην υγεία τους έχουν επιστρέψει στο Καζάν της Ρωσίας.

Ο πατέρας τους νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η κατάστασή του θεωρείται μη αναστρέψιμη εξαιτίας της πολυοργανικής ανεπάρκειας που έχει υποστεί.

Η οικογένεια είχε φτάσει από τη Ρωσία στη Χερσόνησο της Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή ξαφνικά, ενώ ο 45χρονος σύζυγός της είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σε πολύ κακή κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μανιτάρια Κρήτη ρωσίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ