Αντί να γίνουμε «Δανία του Νότου», η Δανία έγινε «Ελλάδα του Βορρά»! - iefimerida.gr

Αντί να γίνουμε «Δανία του Νότου», η Δανία έγινε «Ελλάδα του Βορρά»!

Δανία του Νότου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δανία του Νότου» ήθελε να γίνει Ελλάδα, αλλά τα πράγματα φαίνεται να αντιστρέφονται σύμφωνα με τους Γερμανικούς Financial Times καθώς οι Δανοί χρωστούν στα δημόσια ταμεία πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους και πρόστιμα που... απλώς δεν πληρώνονται.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κοπεγχάγη επικαλείται στοιχεία της τοπικής εφημερίδας Politiken, σύμφωνα με τα οποία τα χρέη των πολιτών προς το κράτος φτάνουν το 25% των συνολικών εισπράξεων από τον φόρο εισοδήματος, δηλαδή περίπου 1.800 ευρώ κατά κεφαλή...

Η κατάσταση στην «Ελλάδα του Βορρά» φένεται να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ακόμα και η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας ότι πολλοί από αυτούς που χρωστούν είναι άνθρωποι στο περιθώριο της κοινωνίας, οι οποίοι απλούστατα δεν έχουν να πληρώσουν.

Τι μέλλει γενέσθαι; Ένα «δανέζικο κούρεμα», υποστηρίζει η εφημερίδα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ