Νέες μειώσεις συντάξεων σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται - iefimerida.gr

Νέες μειώσεις συντάξεων σε όσους συνεχίζουν να εργάζονται

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειώσεις στο άθροισμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που ξεπερνά τα 785 ευρώ, επέβαλε το υπουργείο Εργασίας, κατεβάζοντας το πλαφόν περικοπής σύνταξης, που ήταν στα 1.005 ευρώ, για όσους έχουν περιστασιακή ή σταθερή απασχόληση και μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι μειώσεις αυτές αφορούν όλους τους παλαιούς μέχρι 12/6/2016 συνταξιούχους που έχουν εργασία. Οι μισθωτοί, που απασχολούνται ακόμη και για λίγες ημέρες τον μήνα, θα έχουν περικοπή κατά 70% στο άθροισμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 785 ευρώ.

Με το προηγούμενο καθεστώς η μείωση 70% επιβαλλόταν στο άθροισμα άνω των 1.005 ευρώ. Ακόμη, οι συνταξιούχοι που έχουν επιχείρηση στο όνομά τους, η μείωση 70% μπαίνει πλέον από τα 1.570 ευρώ της μικτής σύνταξης ή του αθροίσματος συντάξεων που εισπράττουν, ενώ με το παλιό πλαφόν αυτό το ύψος μείωσης επιβαλλόταν στο τμήμα σύνταξης που υπερέβαινε το ποσό των 2.010 ευρώ μικτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συντάξεις μειώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ