4 φυσικοί τρόποι για να ανακουφίσεις το δέρμα σου από τα εγκαύματα του ήλιου - iefimerida.gr

4 φυσικοί τρόποι για να ανακουφίσεις το δέρμα σου από τα εγκαύματα του ήλιου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο περισσότερο ο υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάθεση σου για εξορμήσεις στην παραλία, χαλάρωση κάτω από τον ήλιο και βουτιές μέχρι αργά το απόγευμα.

Παρόλα αυτά, η ηλιακή ακτινοβολία, που απορροφάται από τη μελανίνη στο δέρμα, δεν είναι ο καλύτερος φίλος σου. Κάθε φορά,λοιπόν, που εκτίθεσαι σε αυτήν για ατέλειωτες ώρες, ακόμα και αν έχεις φροντίσει να λάβεις την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, θα πρέπει να γνωρίζεις, πως είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις εγκαύματα στο δέρμα.

Τα σημεία του σώματος που συχνά πέφτουν «θύματα» αυτής της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο είναι κυρίως η πλάτη, η μύτη, το μέτωπο, το στέρνο και οι ώμοι, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Πέρα από το αισθητικό της υπόθεσης, που σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να γίνεσαι κατακόκκινη, αυτά μπορούν να προκαλέσουν πόνο, αίσθηση καύσου και τσιμπήματος, τράβηγμα, τσούξιμο ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και σοβαρές βλάβες στο δέρμα -συχνά ευθύνονται για την εμφάνιση μελανώματος.

Η θεραπεία τους πρέπει να αρχίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που γίνονται αντιληπτά και παρακάτω θα βρεις 4 φυσικούς τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς από αυτού του είδους τη δυσφορία που δημιουργεί το ηλιακό έγκαυμα.

Oι φυσικοί τρόποι για αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα του ήλιου στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EΓΚΑΥΜΑΤΑ Ήλιος ηλιοθεραπεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ