Γερμανία: Μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο - iefimerida.gr

Γερμανία: Μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των νέων αφίξεων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία μειώθηκε στους 90.389 το πρώτο εξάμηνο του 2017, είναι δηλαδή υποδιπλάσιος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η χώρα προέλευσης των περισσότερων εξ αυτών, συγκεκριμένα των 22.320, είναι η Συρία, ενώ ακολούθησαν στην κατάταξη οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί και οι Ερυθραίοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συρρεύσει στη Γερμανία από το 2015, όταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες, όμως η γερμανική πολιτική έκτοτε μεταβλήθηκε ενώ οι αριθμοί συρρικνώθηκαν σημαντικά.

Το 2016 συνολικά οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών υπολογίστηκε ότι δεν ξεπέρασαν τις 280.000, από τις 890.000 που καταγράφηκαν το 2015.

Η Γερμανία διεκπεραίωσε λίγες περισσότερες από 408.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου το πρώτο μισό αυτής της χρονιάς και οι αρχές απέρριψαν σχεδόν το 40% εξ αυτών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Για να κατευνάσει τους συντηρητικούς που αντιδρούσαν έντονα στην πολιτική που είχε ακολουθήσει αρχικά η Μέρκελ στο ζήτημα, καθώς πλησιάζουν οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ηγετικά στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της, πιέζουν να απελαύνονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι αιτήσεις των οποίων για τη χορήγηση ασύλου απορρίπτονται αλλά και οι ξένοι που καταδικάζονται για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία άσυλο 2017 πρόσφυγες μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ