Οι μουσικές του Λεοντή για ιστορικές παραστάσεις αρχαίου δράματος στη Μικρή Επίδαυρο - iefimerida.gr

Οι μουσικές του Λεοντή για ιστορικές παραστάσεις αρχαίου δράματος στη Μικρή Επίδαυρο

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το 1977 είχαμε έλθει με το Θέατρο Τέχνης να συμμετάσχουμε στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου με την περίφημη παράσταση Αχαρνείς του Κουν, που ήταν και η πρώτη μου συνεργασία με τον σκηνοθέτη στο αρχαίο δράμα» αναφέρει ο Χρήστος Λεοντής.

Ακολούθησαν από εκεί και πέρα και για πολλά χρόνια οι παραστάσεις Ειρήνη, Βάκχες, Τρωάδες, Μήδεια, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Πλούτος, Άλκηστη, όπως επίσης με το Εθνικό Θέατρο οι παραστάσεις Ιφιγένεια εν Ταύροις, Ιππείς.
Επίσης, παραστάσεις με το ΚΘΒΕ.

«Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία 40 χρόνια μέχρι σήμερα να επικοινωνήσω με τη μουσική μου, μέσω του θεάτρου, μέσω του αρχαίου δράματος, με τον κόσμο της Παλαιάς Επιδαύρου και του Λυγουριού.
Απέκτησα πολλούς καλούς φίλους εδώ, αγάπησα και πόνεσα αυτόν τον τόπο που διάλεξα, αν θέλετε, να συγκατοικήσω».

Αυτές οι μουσικές του Χρήστου Λεοντή θα παρουσιαστούν 14 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου με τις φωνές των Θοδωρή Βουτσικάκη, Μάνου Μπούσαλη, Αλέξανδρου Τσιωνά, Ιωάννας Φόρτη, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

Οι μουσικές του Λεοντή για ιστορικές παραστάσεις αρχαίου δράματος στη Μικρή Επίδαυρο  | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: greekfestival.gr

«Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω με έναν πιο άμεσο τρόπο, μέσω των τραγουδιών μου, με τους συμπολίτες μου μπορώ να πω. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως σήμερα να γιορτάζαμε μαζί τα σαραντάχρονα της γνωριμίας μας.

Διάλεξα λοιπόν γι' αυτήν την παράσταση τραγούδια από την όλη μουσική μου δραστηριότητα, από την τελευταία μου δουλειά στο τραγούδι, τον κύκλο τραγουδιών «Φλόγα που καίει», εξ ου και ο τίτλος, μέχρι και την πρώτη, την «Καταχνιά», που έγραψα το 1963.
Ο τίτλος και ο υπότιτλος υποδηλώνουν τη θεματολογία και το περιεχόμενο των τραγουδιών της παράστασης» καταλήγει ο Χρήστος Λεοντής.

Μουσικοί: Μάνος Αβαράκης (Φυσαρμόνικα), Νεοκλής Νεοφυτίδης (Πιάνο), Παντελής Ντζιάλας (Ακουστική κιθάρα), Αντώνης Παπαγγελής (Κλασική κιθάρα), Μαριλίζα Παπαδούρη (Cello), Βασίλης Ραψανιώτης (Βιολί), Θανάσης Σοφράς (Μπασο), Βαγγέλης Τσιαπλές (Μπουζούκι)
Ηχολήπτης: Γιάννης Παπαδόπουλος
Η παράσταση διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιδαύρου και φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Χρήστος Λεοντής
Φλόγα που καίει / Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 14 Ιουλίου 21:00
Γενική είσοδος 10 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Λεοντής Μικρή Επίδαυρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ