Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Βενεζουέλα όταν αστυνομικοί κυνήγησαν διαδηλωτές σε εμπορικό κέντρο του Καράκας και δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο!

Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το τελευταίο επεισόδιο βίας έγινε ένα 24ωρο μετά την εισβολή τουλάχιστον εκατό οπαδών του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, οπλισμένων με ξύλα και λοστούς, στο ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση Κογκρέσο της χώρας, όπου ξυλοφόρτωσαν βουλευτές και δημοσιογράφους με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη.

Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

91 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ως τώρα από τον περασμένο Απρίλιο όταν ξεκίνησαν οι σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Μαδούρο, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί για τις ελλείψεις τροφίμων και το οικονομικό χάος, στο οποίο έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια η πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Διαδηλωτές προσπάθησαν χθες να κάνουν πορεία προς το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, έχει στελεχωθεί με λακέδες του Μαδούρο. Όμως η αστυνομία επενέβη και μάλιστα κυνήγησε ορισμένους που αναζήτησαν καταφύγιο σ’ ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και δεν δίστασε να ρίξει δακρυγόνα σε κλειστό χώρα.

45 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 17 παιδιά, δέχθηκαν επείγουσα ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της συνοικίας Τσακάο, που θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης.

«Ήρθαμε να φάμε ένα παγωτό και να δούμε καμιά ταινία και κοίτα τώρα την καταστροφή», είπε η έφηβη Αλεχάντρα Βάργκας με κόκκινα τα μάτια απ’ τα δακρυγόνα.

Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Η Ρόζα Ρίβας που πήρε μέρος στη διαδήλωση με την 15χρονη κόρη της είπε ότι όταν επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει την πορεία, ορισμένοι διαδηλωτές κατέφυγαν στο εμπορικό κέντρο από την κύρια είσοδο και το πάρκινγκ. «Αλλά μας κυνήγησαν. Ο κόσμος έτρεχε να σωθεί», δήλωσε.

Βενεζουέλα: Η αστυνομία του Μαδούρο έριξε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο! [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Πρώην οδηγός λεωφορείου και προσωπική επιλογή του Ούγο Τσάβεζ ως διάδοχός του ο Μαδούρο έχει την υποστήριξη του στρατού, αλλά η πλειοψηφία της κοινής γνώμης έχει στραφεί εναντίον του λόγω της δεινής κατάστασης της χώρας, ενώ το τελευταίο διάστημα δέχεται πυρά ακόμη και από το στρατόπεδό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ