Οι ανασκαφές και η λειτουργία μουσείων στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού - iefimerida.gr

Οι ανασκαφές και η λειτουργία μουσείων στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού

φωτογραφία: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θεσμικούς φορείς του, πραγματοποιείται σήμερα στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο, «οι θεσμικοί φορείς του ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκαν σύσσωμοι στην πρόσκληση.

Στόχος της συνάντησης, την οποία παρακολουθεί ενεργά η υπουργός Πολιτισμού, είναι η παρουσίαση με χρήση PowerPoint, του έργου και των προκλήσεων που αντιμετώπισαν κατά την τελευταία διετία οι υπηρεσίες».

Πρόκειται για τους 68 προϊσταμένους των περιφερειακών και ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών και των δημόσιων μουσείων της γενικής διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ), των περιφερειακών υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων (ΓΔΑΜΠΤΕ), καθώς και της υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ).

«Στις δεκάλεπτες παρουσιάσεις τους οι ομιλητές ανέπτυξαν ζητήματα σχετικά με το συνολικό έργο που επιτελείται σ' όλη την Ελλάδα: ανασκαφικό, αναστηλωτικό, τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, τα πολυποίκιλα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις προσπάθειας που καταβάλλεται για να υπάρξει σύνδεση των υπηρεσιών με την τοπική κοινωνία και πρωτίστως με τους νέους.
Επίσης, επισήμαναν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, κατά την χθεσινή πρώτη μέρα της συνάντησης, πήραν το λόγο 34 ομιλητές, ενώ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου τόνισε το «πόσο σημαντικό είναι να δούμε τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας ως τόπο συνάντησης του αρχαίου με το σύγχρονο, μέσα από μια σειρά δράσεων σε συνεργασία και με άλλους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΟΑ, προκειμένου να υπάρξει αφύπνιση του ενδιαφέροντος και προσέλκυση νέου κοινού».

Η ίδια «κάλεσε, επίσης, τους συμμετέχοντες να συνδράμουν την προσπάθεια του υπουργείου να επιλύσει τυχόν προβλήματα με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων», διαβεβαιώνοντας ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διευθέτηση των ανοιχτών ζητημάτων».
Όπως πληροφορεί η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρέμβαση εκ μέρους του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων που εργάζονται στην ψηφιοποιήση.

Οι εκπρόσωποί του ζήτησαν τη συνέχιση του έργου της ψηφιακής καταγραφής στο οποίο έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους εδώ και πολλά χρόνια, επειδή υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός μη καταγραμμένων ψηφιακά αντικειμένων».

Η διημερίδα ολοκληρώνεται σήμερα με τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων ομιλητών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργείο πολιτισμού διημερίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ