Νίγηρας: Βομβάρδισαν ...κατά λάθος αγρότες -Τους πέρασαν για τζιχαντιστές - iefimerida.gr

Νίγηρας: Βομβάρδισαν ...κατά λάθος αγρότες -Τους πέρασαν για τζιχαντιστές

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επρόκειτο «για ένα σφάλμα του στρατού το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους» δήλωσε αξιωματούχος στην επαρχία Ντίφα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα σκότωσαν την Τετάρτη κατά λάθος 14 αγρότες όταν εξαπέλυσαν βομβαρδισμό στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς θεώρησαν ότι επρόκειτο για τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ, δήλωσαν πηγές.

Επρόκειτο «για ένα σφάλμα του στρατού το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους (...), πρόσφυγες κι εκτοπισμένους που επέστρεψαν στο χωριό τους, κοντά στο Αμπαντάμ, το οποίο είχαν εγκαταλείψει λόγω των ωμοτήτων της Μπόκο Χαράμ, και στο οποίο γύρισαν για να προετοιμάσουν τα χωράφια τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αιρετός αξιωματούχος στην επαρχία Ντίφα.

«Δεν είχαν ειδοποιήσει τις αρχές παρότι αυτό το χωριό βρίσκεται σε μια περιοχή όπου έχει απαγορευθεί η πρόσβαση, κοντά στο ποτάμι Κομαντουγκού Γιομπέ, το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στον Νίγηρα και τη Νιγηρία», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν 12 πολίτες της Νιγηρίας και δύο του Νίγηρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Ντίφα, τον Γιαχαγιά Γκοντί.

«Οι στρατιωτικοί νόμιζαν πως επρόκειτο για μέλη της Μπόκο Χαράμ. Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις δυο πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή», σημείωσε ένας δημοσιογράφος από την περιοχή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο υπήκοοι του Νίγηρα ήταν εκτοπισμένοι και οι 12 πολίτες της Νιγηρίας πρόσφυγες. Οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ φέρονται να ευθύνονται για μια επίθεση που διαπράχθηκε την Κυριακή σε ένα χωριό στην ίδια περιοχή, το Ενγκαλέβα, κατά την οποία δολοφόνησαν εννιά ανθρώπους και απήγαγαν 37 κορίτσια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιγήρας νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ