GAIA Wines: Εφτασαν οι νέες σοδειές των ροζέ κρασιών -Το έντονο «14-18h» και το χαλαρό «4-6h» - iefimerida.gr

GAIA Wines: Εφτασαν οι νέες σοδειές των ροζέ κρασιών -Το έντονο «14-18h» και το χαλαρό «4-6h»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νέες σοδειές των ροζέ κρασιών της GAIA Wines έφτασαν. Το έντονο και ατίθασο «14-18h» και το χαλαρό και απαλό «4-6h», ένα ροζέ για κάθε διάθεση.

Το 14-18h είναι ένα αρρενωπό, δυναμικό κρασί με άρωμα φρούτων, αλλά και μαύρου πιπεριού, που υπενθυμίζει ότι το ροζέ κρασί δεν είναι υποχρεωτικά διακριτικό και αθώο. Έχει πάρει το έντονο τριανταφυλλί χρώμα του, αλλά και το όνομα του από τις ώρες που περνάει ο λευκός μούστος των σταφυλιών από τις ημιορεινές κοινότητες Κούτσι, Κλημέντι και Καίσαρι της Νεμέας συντροφιά με τους φλοιούς τους. Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Σερβίρεται μόνο του ως απεριτίφ, αλλά μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε όλες τις κουζίνες του κόσμου- ιδανικός συνδυασμός η ινδική και η ασιατική κουζίνα!!!

Το 4-6h, o Βενιαμίν της οικογένειας GAIA Wines, με το αχνορόδινο χρώμα σαν τις ροζ ανταύγειες που αφήνει στον ορίζοντα το ηλιοβασίλεμα. Ένας ανάλαφρος ξηρός οίνος που θυμίζει φράουλα και άγρια κερασιά στη μυρωδιά, είναι φτιαγμένος για τους λάτρεις των ροζέ τύπου Προβηγκίας, μόνο που το 4-6h είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικό. Ένα μονοποικιλιακό κρασί από Αγιωργίτικα σταφύλια, ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης, για στιγμές που θέλεις να ηρεμήσεις και να αποδράσεις από την καθημερινότητα, αλλά και ξεχωριστές, όπως ένα ρομαντικό δείπνο ή μια βραδιά με φίλους.
Απολαύστε το με ένα καρπάτσιο μόσχου, θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά αλλά και μόνο του σαν απεριτίφ.

Ποια είναι η Gaia Wines

Η GAIA WINES ιδρύθηκε το 1994 από τους Λέοντα Καράτσαλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Διδάκτορα Οινολογίας του πανεπιστημίου Bordeaux. Με πίστη στην αξία των γηγενών ποικιλιών, τα οινοποιεία εγκαταστάθηκαν σε δύο από τις πλέον υποσχόμενες, αμπελουργικές περιοχές τής Ελλάδας, την Σαντορίνη και τη Νεμέα. Έτσι τα κρασιά που δημιουργήθηκαν από το 1994 μέχρι σήμερα αποτυπώνουν άξια την δυναμική αυτών των περιοχών.

Πίσω από τις ετικέτες της GAIA WINES βρίσκεται μία απλή και ταυτόχρονα προκλητική ιδέα: να διερευνηθούν σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών και να χρησιμοποιηθεί η γνώση και η τεχνολογία αιχμής, ώστε να απολαύσουν οι λάτρεις του κρασιού το βέλτιστο αποτέλεσμα. Από τις 9.800 φιάλες του 1994 στις 350.000 φιάλες του σήμερα, αποτυπώνεται μια διαδρομή με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα της GAIA WINES που δικαιολογεί την σταθερή προτίμηση όσων την εμπιστεύονται και την ενθουσιώδη υποδοχή όσων την γνωρίζουν για πρώτη φορά.

Φτιάξτε μόνοι σας Rosé Punch και Rosé Spring Cocktail

Rosé Punch
Για μία κανάτα Rosé Punch θα χρειαστείς:

  • 2 φλ. φρέσκα βατόμουρα (και 12 επιπλέον βατόμουρα για το σερβίρισμα)
  • 150 ml σιρόπι ( 150 ml νερό με 150 g ζάχαρη)
  • 1 φιάλη ροζέ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ14-18 h 
  • 250 ml βότκα
  • 180 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (από περίπου 9 λάιμ μεσαίου μεγέθους) 
  • πάγο και 12 λεπτές φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε τα βατόμουρα και το σιρόπι σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατεύουμε, για περίπου1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα.Προσθέτουμετοροζέ14-18 h, τη βότκα και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Τέλος, σουρώνουμε το μίγμα, προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού με μερικές φέτες λάιμ και βατόμουρα. Καλή απόλαυση!

Rosé Spring Cocktail
Για 6 ποτήρια Rosé Spring Cocktail χρειαζόμαστε:

  • 350 mlροζέΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ4-6 h
  • 350 ml χυμό κόκκινου γκρέιπφρουτ
  • 180 ml Gin
  • και μερικά βρώσιμα λουλούδια για το σερβίρισμα (π.χ. πανσέδες)

Τοποθετούμε όλα τα συστατικά (εκτός από τα λουλούδια) σε μία κανάτα γεμάτη πάγο και ανακατεύουμε καλά! Σερβίρουμε σε ποτήρια σαμπάνιας και στολίζουμε το κάθε ποτήρι με ένα λουλούδι. Απλό στην προετοιμασία αλλά πολύ εντυπωσιακό!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ