Η ΝΔ στριμώχνει τον Τσίπρα για εμπλοκή Καμμένου στο Noor 1 - iefimerida.gr

Η ΝΔ στριμώχνει τον Τσίπρα για εμπλοκή Καμμένου στο Noor 1

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση αποφάσισε η ΝΔ για το θέμα των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, όσον αφορά την υπόθεση του Noor 1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει στίγμα των προθέσεων του «γαλάζιου» στρατοπέδου, καθώς είχε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής πως η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο. Χθες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην Ολομέλεια της Βουλής -κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου- και αφού επιτέθηκε στη ΝΔ, παρείχε κάλυψη στον υπουργό Αμυνας, λέγοντας «όχι» στις αναφορές για σύσταση εξεταστικής.

Σήμερα, όμως, η ΝΔ πέρασε ξανά στην επίθεση, καταθέτοντας στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στριμώξει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα θα φανεί ποιος έχει τα... άντερα»
«Τώρα θα φανεί ποιος έχει τα... άντερα», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ, παραπέμποντας στα όσα είχε πει ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή σε διαξιφισμό του με τον Μάκη Βορίδη. «Αν έχετε άντερα, καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου ή πρόταση για προανακριτική. Καταθέστε τη τώρα», είχε πει ο κ, Καμμένος. Μάλιστα, στη ΝΔ εκτιμούν ότι η αρνητική απάντηση για τη σύσταση εξεταστικής από την πλευρά της κυβέρνησης θα την εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης.

«Οχι» από το Μαξίμου και επίθεση στον Μητσοτάκη
Τελικά το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνητικά στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1 και τις συνομιλίες Καμμένου - Γιαννουσάκη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει για εξεταστική επιτροπή, παρέχει κάλυψη στον Πάνο Καμμένο και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
«Ούτε Siemens, ούτε Novartis, ούτε Ερρίκος Ντυνάν, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια. Το μόνο που θυμάται ο κ. Μητσοτάκης είναι να στοχοποιεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατ’ εντολή φίλων του επιχειρηματιών. Σε αυτή την απεγνωσμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού είναι προφανές ότι δεν θα συμμετέχουμε».

Η απάντηση της ΝΔ: Εμείς υπερψηφίσαμε όλες τις εξεταστικές, ο πρωθυπουργός αρνείται

Η ΝΔ ωστόσο σήκωσε το γάντι και απάντησε στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Τις Εξεταστικές Επιτροπές, που αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία τις έχει υπερψηφίσει όλες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Προσθέτει μάλιστα «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών. Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με τον φυλακισμένο ισοβίτη;».

Κικίλιας: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει τη δύσοσμη υπόθεση
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει τη δύσοσμη υπόθεση. Παράλληλα, τόνισε πως οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι, ενώ ανέφερε η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας: «Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σκανδαλώδη υπόθεση της εμπλοκής του κ. Πάνου Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών. Στόχος να διερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές και να έρθουν όλα στο φως.
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών. Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας ως τώρα αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου.
Ενδεικτικό της επιχείρησης συσκότισης είναι ότι ούτε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης, έχουν διατάξει Ε.Δ.Ε. για τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, κ. Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση.
Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.
Γι’ αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά: Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.
Και όσες δεκαετίες και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να γυρίσει, πίσω σπέρνοντας το διχασμό στην ελληνική κοινωνία, δεν πρόκειται να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως.
Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι».

Διαβάστε την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τον Καμμένο ΕΔΩ

Η απάντηση του Καμμένου στη ΝΔ
«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους», δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Αποτέλεσμα», συνέχισε, «αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους».

«Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια της δήλωσής του στον Ευ. Μαρινάκη, ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι «πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου Noor 1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών».

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Ας απαντήσει πρώτα, λοιπόν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Π. Καμμένος.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης: Να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών ο Καμμένος

Κοινό αίτημα για την κλήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρόκειται να καταθέσουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε ο Πάνος Καμμένος να καταθέσει για την υπόθεση των συνομιλιών του με τον ισοβίτη Ευθ. Γιαννουσάκη.

Δεδομένου ότι η σχετική αίτηση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης, εκ μέρους του Ποταμιού -και με την οποία συμφώνησαν οι βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης- απορρίφθηκε, ως αόριστη, από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου, αυτή θα αναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί εκ νέου.

Η προθεσμία που έθεσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου για την επανακατάθεση του αιτήματος ακρόασης του Πάνου Καμμένου είναι η 18η Ιουλίου. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει απόφαση επί του αιτήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ